Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Hopen op positieve signalen bij Sligro'

'Hopen op positieve signalen bij Sligro'

AMSTERDAM (AFN) - Groothandelsbedrijf Sligro kampt met name in Nederland met tegenvallende resultaten. Kenners van KBC Securities bestempelen de Nederlandse situatie als zorgelijk. ING-kenners wijzen in het bijzonder op de tegenvallende winstverwachting voor dit jaar.

De KBC-analisten verwachten nog veel van de eerdere overeenkomst met de groothandelsactiviteiten van Heineken. Het is daarom wachten op positieve signalen. KBC wijst in het bijzonder op de impact van de resultaten door een tanende vraag. Dat Heinekenklanten weglopen wakkert bestaande zorgen verder aan. Evengoed blijft KBC erbij dat er muziek zit in de Heinekendeal. Daarbij moet Sligro in staat zijn meer synergievoordelen te bewerkstelligen.

Sligro heeft volgens KBC al de nodige maatregelen genomen om weggelopen klanten terug te winnen. Dit lijkt positief uit te pakken. KBC wijst er verder op dat Sligro de markten eerder al heeft geïnformeerd over mindere prestaties. Ook initiatieven om kosten te verlagen nemen meer tijd in beslag dan waar eerder rekening mee werd gehouden. KBC zegt in zijn ramingen al voorzichtig te zijn. Verder wijzen de kenners op de groeipotentie in België.

Adviezen

Dat laatste doet ook ING. Het weglopen van klanten is voor ING de grootste boosdoener in de tegenvallende Sligro-cijfers. Verder worstelt Sligro met het integreren van de Heinekenactiviteiten. De verwachte brutowinst dit jaar van 40 miljoen tot 45 miljoen euro stelt ING teleur. De bank hield rekening met 55,7 miljoen euro. Deze tegenvaller is volgens ING het belangrijkste nieuws uit de handelsupdate.

KBC handhaafde zijn advies accumulate met een koersdoel van 31 euro. ING heeft een hold-advies met een koersdoel van 38 euro. Het aandeel Sligro noteerde donderdag omstreeks 09.35 uur 9,8 procent lager op 22,10 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Beursblik: weinig verrassing bij Sligro
  2. 08 apr Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Sligro Food Group

13,820 18 apr
0,000 0,00%
Premium

Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links