Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Unilever moet portfolio bekijken'

Gepubliceerd op 17 okt 2019 om 09:20 | Views: 3.312

UNILEVER 09:19

53,72 -0,05 (-0,09%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De roep om portfoliowijzigingen bij Unilever zal toenemen na de "gemixte" cijfers over het derde kwartaal. Dat concludeert een analist van Citi.

De vergelijkbare omzetgroei steeg afgelopen periode met 2,9 procent. Dat was minder dan de eigen verwachtingen en dan de gemiddelde consensus van analisten. Citi had echter op een iets geringere groei gerekend, maar zag wel dat met name de tak voor persoonlijke verzorging te maken heeft met "uitdagingen". Financieel topman Graeme Pitkethly beaamde dat in een toelichting op de cijfers.

Kenners bij ING wijzen ook op de lager dan verwachte groei op eigen kracht bij Unilever. Ze maken zich daarover echter geen zorgen omdat de onderliggende omzetgroei in de eerste negen maanden van dit jaar op 3,4 procent ligt. Daarmee moet Unilever toch aan de eigen verwachtingen dit jaar kunnen voldoen. ING hield aan zijn koopadvies voor het was- en levensmiddelenconcern met een koersdoel van 57,38 euro.

Citi handhaafde zijn koopadvies voor Unilever. Het aandeel stond omstreeks 09.37 uur 0,1 procent hoger in de AEX op 54,08 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
UNILEVER 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

UNILEVER

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links