Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Akzo plukt vruchten efficiëntieslag'

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Verfreus AkzoNobel is met beter dan verwachte resultaten gekomen, zeker als je in ogenschouw houdt dat concurrent PPG Industries eerder een winstwaarschuwing afgaf. Volgens kenners van Baader Helvea plukt Akzo duidelijk de vruchten van de eerder ingezette efficiëntieslag.

De operationele winst van Akzo viel circa 4 procent hoger uit dan de consensus, benadrukt Baader. De winst per aandeel viel zelfs nog hoger uit. Verder wijzen de kenners op de sterke kasstroom. Dat Akzo naar eigen zeggen met ,,robuuste prijsinitiatieven" is gekomen is volgens de kenners goed nieuws voor de nabije toekomst, net als het gegeven dat de kosten van ruwe materialen minder hard oplopen in vergelijking met de start van het jaar.

Volgens kenners van KBC Securities bleef de brutowinst in het derde kwartaal wel wat achter bij de verwachting. De kenners benadrukken net als de collega's van Baader dat prijsinitiatieven vruchten afwerpen. Maar dit werkt wel dalende volumes in de hand. Evengoed is de impact op de winstmarge positief.

Opluchting

Gelet op de PPG-waarschuwing zullen de cijfers van Akzo voor enige opluchting zorgen, aldus KBC. Daarbij wordt ook gewezen op de ontwikkeling van de grondstofprijzen.

ING wijst er in een rapport verder op dat Akzo zich nog altijd onthoudt van de financiële zichtbaarheid voor de langere termijn. Evengoed houdt het bedrijf vast aan zijn doelstelling om in 2020 op een marge van 15 procent te zitten. De financiële prestaties noemde ING goeddeels als verwacht.

Positieve koersreactie

Al met al gaat Baader uit van een positieve koersreactie. Het advies staat op buy. KBC handhaafde zijn hold-advies met een koersdoel van 80 euro, net als ING. Het aandeel Akzo noteerde omstreeks 09.35 uur 3,6 procent hoger op 76,74 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursblik: hogere EBITDA bij AkzoNobel verwacht
  2. 07 feb Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Akzo Nobel

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Akzo Nobel

66,280 19 apr
+0,180 +0,27%
Premium

Resultaten AkzoNobel wat gedrukt door valutaire tegenwind

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links