Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goldman Sachs houdt winst op peil

NEW YORK (AFN) - De winst van de Amerikaanse bank Goldman Sachs is in het derde kwartaal licht gestegen. Net als zijn grote branchegenoten Morgan Stanley, Citigroup, Wells Fargo en Bank of America werd minder verdiend met de handel in bijvoorbeeld obligaties. Wel namen de inkomsten van Goldman Sachs bij onder meer het zakenbankieren toe.

De nettowinst steeg met 2 procent naar iets meer dan 2,1 miljard dollar. De totale inkomsten bedroegen 8,3 miljard dollar, tegen 7,9 miljard dollar vorig jaar. Bij de handel in bijvoorbeeld obligaties, grondstoffen en valuta's zag Goldman Sachs de omzet met 26 procent dalen. Ook bij de aandelenhandel was een daling te zien van de opbrengsten.

Bij de zakenbankdivisie stegen de baten juist met 17 procent, vooral dankzij meer inkomsten uit het adviseren bij fusies en overnames. Ook had de bank succes met zijn investeringen in aandelen en durfkapitaal. In een toelichting stelde topman Lloyd Blankfein van Goldman Sachs dat de bank dit jaar over het algemeen een solide prestatie heeft geleverd.

Tegenwicht

Bij Morgan Stanley werd meer geld verdiend met vermogensbeheer en het zakenbankieren, wat compenseerde voor de zwakte bij de obligatiehandel. De baten van de bank klommen naar 9,2 miljard dollar, van 8,9 miljard dollar vorig jaar. Onder de streep verscheen een nettowinst van 1,8 miljard dollar, een stijging met 12 procent.

Topman James Gorman van Morgan Stanley zei dat de stabiele prestaties bij vermogensbeheer en zakenbankieren tegenwicht konden bieden tegen het bedrukte handelsklimaat bij effecten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Goldman Sachs Group
Morgan Stanley

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 418,400
    +0,25% +1,050
  2. 92,720
    +0,68% +0,630

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links