Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street sluit met rode cijfers

Gepubliceerd op 17 september 2020 22:16 | Views: 3.153

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag in het rood gesloten. Beleggers op Wall Street kauwden nog na op het rentebesluit van de Federal Reserve en worstelden met tegenstrijdige signalen over een coronavaccin-tijdschema van Amerikaanse functionarissen. Daarnaast verwerkten handelaren cijfers over de Amerikaanse huizenbouw en uitkeringsaanvragen, plus gegevens over de bedrijvigheid van de industrie rond Philadelphia.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent lager op 27.901,98 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,8 procent tot 3357,01 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 1,3 procent tot 10.910,27 punten.

Grote techfondsen zoals Amazon, Apple, Microsoft, Netflix en Google-moederbedrijf Alphabet leverden tot 2,8 procent in. Industrieconcern General Electrics (GE) had juist een goede dag met een plus van 4,4 procent, geholpen door positieve verwachtingen.

Er is onduidelijkheid over wanneer een coronavaccin beschikbaar zou kunnen zijn. Zo zei de directeur van gezondheidsdienst CDC dat er aan het einde van het jaar een "zeer beperkte voorraad" zou zijn, maar president Donald Trump beweerde dat een vaccin binnenkort al te gebruiken is door het grote publiek.

Nog eens 860.000 Amerikanen hebben afgelopen week een werkloosheidsuitkering aangevraagd. Daarmee daalde het aantal aanvragen ten opzichte van een week eerder, wat duidt op een geleidelijk herstel van de arbeidsmarkt na de klap van de coronapandemie. De huizenbouw in de Verenigde Staten is in augustus weer iets gekrompen na enkele maanden van groei. De bedrijvigheid rond Philadelphia is in september minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Het is de tweede maand op rij waarin de bedrijvigheid minder hard groeit.

Het Britse P&O Cruises, onderdeel van cruisebedrijf Carnival, annuleert alle afvaarten tot begin volgend jaar, nu er meer gevallen van het coronavirus in Europa worden geconstateerd. Het aandeel Carnival daalde 1,3 procent.

Oracle leverde 0,4 procent in. Trump zou waarschijnlijk binnen 24 tot 36 uur een beslissing nemen over het lot van TikTok in de VS. Naar verwachting van de bronnen zal ook supermarktconcern Walmart (plus 0,3 procent) samenwerken met het softwarebedrijf in een deal rond TikTok.

De euro stond op 1,1848 dollar, tegenover 1,1824 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 2,2 procent duurder op 41,05 dollar. Brentolie steeg 2,6 procent in prijs tot 43,31 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Lepre Chaun 18 september 2020 00:38
  Vanaf de dieptepunten in maart "was dit een verbazingwekkend herstel, vertegenwoordigd door een paar goede tech-namen", aldus Jake Dollarhide, CEO van Longbow Asset Management.

  "Ze hadden een ongelooflijke laatste week van augustus en ik denk dat dit op dit moment een rationeel scenario is om winst te nemen."

  Hij verwacht dat tech-gerelateerde namen tegen het einde van het jaar zullen herstellen.

  De aanvankelijke aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen van de staat de week die eindigde op 12 september, een daling van 33.000 in vergelijking met de week ervoor.

  Hoewel Australië , hebben niet alle bedrijven het moeilijk. Sommigen hebben de winsten tijdens de pandemie vergroot.

  "Beleggers vinden het geweldig als de Fed de rente verlaagt, omdat ze vinden dat dat goed is voor de markt", aldus Dollarhide.

  "Maar als de Fed zegt dat we de rente langer laag moeten houden, beginnen mensen zich zorgen te maken over de economie zelf."

1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare