Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Spaanse banken Caixabank en Bankia eens over fusie'

Gepubliceerd op 17 september 2020 21:55 | Views: 1.343 | Onderwerpen: banken, Spanje

MADRID (AFN) - De grote Spaanse banken Caixabank en Bankia zijn het eens geworden over een fusie, waardoor de grootste kredietverstrekker van het land ontstaat. Dat melden bronnen aan persbureau Reuters. Eerder deze maand werd bekend dat er gesprekken gaande waren.

Caixabank en Bankia hebben gezamenlijk een vermogen van meer dan 650 miljard euro. Bekende namen als Santander en BBVA zijn overigens in omvang veel groter, maar dat komt omdat ze voor een groot deel buiten de Spaanse grenzen actief zijn.

Bankia werd in 2012 nog gered door de overheid met een reddingspakket van ruim 22 miljard euro. Het financiële concern leed destijds enorme verliezen door het instorten van de Spaanse vastgoedmarkt. De overheid heeft nog steeds meer dan 60 procent van de bank in handen.

Het aantal kredietverstrekkers in Spanje is met driekwart afgenomen sinds de financiële crisis van 2008. Door de coronacrisis staan de banken nog meer onder druk om te fuseren, omdat ze afzonderlijk veel geld opzij moeten zetten om slechte leningen op te kunnen vangen en de crisis het hoofd te bieden. Ook lage rentestanden wegen op de prestaties van de financiële concerns, en toezichthouders dringen er daarom bij aan om financiële concerns samen te voegen om kosten te besparen.

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare