Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lager slot voor beurs Amsterdam

Gepubliceerd op 17 september 2020 18:03 | Views: 1.704

AEX 30 okt

533,88 -0,55 (-0,10%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is donderdag in het rood gesloten. Ook elders in Europa waren minnen te zien. Beleggers verwerkten de rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve, de Bank of Japan en de Bank of England. De grote centrale banken hielden het monetaire beleid ongewijzigd, waarbij de Fed verklaarde dat de rente in de Verenigde Staten nog jaren laag zal blijven. Op het Damrak werd Unibail-Rodamco-Westfield afgestraft na een aandelenuitgifte en strategiewijziging van het winkelvastgoedfonds.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 1,1 procent lager op 552,48 punten. De MidKap daalde licht tot 824,97 punten. Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,7 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield was hekkensluiter in de AEX met een verlies van 10 procent. Het winkelvastgoedfonds wil zijn financiële positie versterken en geeft voor 3,5 miljard euro aan aandelen uit. Ook wil de onderneming bezittingen ter waarde van zo'n 4 miljard euro afstoten en worden het dividend en de investeringen teruggeschroefd. Alle besparingen moeten worden gebruikt om de schuldenlast terug te brengen.

Staalconcern ArcelorMittal profiteerde van een adviesverhoging door Bank of America en ging aan kop bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 3,2 procent. In de MidKap stond vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties onderaan met een min van 7,4 procent. Sterkste stijger was bodemonderzoeker Fugro met een plus van 3,3 procent. Beursuitbater Euronext daalde 0,8 procent na een adviesverlaging door HSBC.

In Kopenhagen ging Carlsberg 2 procent vooruit. De Deense brouwer is minder negatief gestemd over de winstdaling voor dit jaar, dankzij warm zomerweer in augustus en versoepeling van lockdownmaatregelen waardoor de bierverkopen stegen. Heineken kreeg er op het Damrak 0,9 procent bij.

In Frankfurt steeg Grenke bijna 34 procent. Het Oostenrijkse lease- en financieringsbedrijf kelderde een dag eerder 40 procent. Grenke wordt door onderzoeksbedrijf Viceroy Research, dat eigendom is van de Britse shortseller Fraser Perring, beschuldigd van fraude. Perring kaartte eerder al de fraude bij het inmiddels failliete Duitse betalingsbedrijf Wirecard aan. Volgens Grenke zijn de aantijgingen onjuist. De Duitse beurswaakhond BaFin is een onderzoek naar het bedrijf gestart. Delivery Hero klom 2,4 procent. De Duitse maaltijdbezorger neemt de Latijns-Amerikaanse activiteiten van branchegenoot Glovo over voor 230 miljoen euro.

De euro stond op 1,1824 dollar, tegenover 1,1835 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,8 procent duurder op 40,86 dollar. Brentolie steeg 2,3 procent in prijs tot 43,22 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 67% zegt verkopen 3 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare