Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese banken mogen van ECB tijdelijk meer schulden hebben

Gepubliceerd op 17 september 2020 10:17 | Views: 2.993 | Onderwerpen: banken, Europa

ING 14:17

5,76 -0,14 (-2,32%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Banken in Europa mogen tot eind juni volgend jaar hun schulden iets verhogen. Dat heeft de Europese Centrale Bank (ECB) besloten. De centrale bank heeft daartoe besloten vanwege de uitzonderlijke omstandigheden vanwege de coronacrisis. De Nederlandsche Bank (DNB) neemt de maatregelen over voor kleinere banken.

De maatregel houdt in dat banken hun bezittingen die als gevolg van monetaire operaties bij de centrale bank zijn ondergebracht niet hoeft mee te tellen in de zogeheten leverage ratio, waarin de verhouding tussen eigen vermogen en schulden wordt uitgedrukt. De stap zorgt ervoor dat die lager uitvalt waardoor banken meer ruimte krijgen om geld uit te lenen.

Er is nu nog geen bindende eis voor die leverage ratio, maar op 28 juni volgend jaar wordt een eis van 3 procent van kracht. Rond die tijd zullen ECB en DNB kijken of de nu aangekondigde tijdelijke maatregel wordt voortgezet en de eis voor de leverage ratio langer zal worden verhoogd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 57% zegt kopen 14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 drooglegging 17 september 2020 10:32
  "dat banken hun bezittingen die als gevolg van monetaire operaties bij de centrale bank zijn ondergebracht niet hoeft mee te tellen in de zogeheten leverage ratio, waarin de verhouding tussen eigen vermogen en schulden wordt uitgedrukt. De stap zorgt ervoor dat die lager uitvalt waardoor banken meer ruimte krijgen om geld uit te lenen"

  Heb de zin 3x hardop gelezen, het is 3x klinkklare onzin.

  De banken gaan zeker niet meer uitlenen, de bankaandelen dalen harder op dit soort acties van de ECB, het onderstreept de labiele toestand van de ECB zelf.
 2. linsen 17 september 2020 12:46
  quote:

  kenner66 schreef op 17 september 2020 12:39:


  Is gewoon goed geeft ruimte aan de banken om meer uit te lenen aan hun klanten. Nu gebeurde dat niet omdat ze aan allerlei spelregels moeten voldoen ondanks dat de staat vaak voor 90% borg staat.


  En jij denkt dat de staat dat kan? Waarvan? Ongedekte euro's bijschrijven ...
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare