Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Aandelenuitgifte en strategiewijziging URW gedurfd'

Gepubliceerd op 17 september 2020 09:19 | Views: 13.099

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 16:56

39,90 -1,60 (-3,86%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De geplande aandelenuitgifte van winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) en de daarbij behorende gedeeltelijke strategiewijziging zijn gedurfde stappen, maar mogelijk is het niet genoeg. Dat stellen analisten in reactie op het woensdag gepresenteerde 'resetplan' van de onderneming.

Analisten van Citi menen dat investeerders de stap van URW, onder meer een aandelenuitgifte ter waarde van 3,5 miljard euro en het afstoten van 4 miljard euro aan bezittingen, moeten verwelkomen. De marktvorsers weten echter niet of de stappen voldoende zijn om alle obstakels waar URW last van had weg te nemen. Zij zien het plan mogelijk eerder als een eerste stap dan als een definitieve oplossing voor het tegengaan van de zwakke aandelenkoers.

Collega's van Morgan Stanley waren verrast door de timing van de stap, die al gezet wordt voordat de eerder voorgenomen verkoop van bezittingen is afgerond. Zij maken zich zorgen dat investeerders de verkoopplannen als te ambitieus zien nu de vraag naar winkelvastgoed is afgenomen vanwege de coronacrisis. De analisten denken dat de vraag of er nu genoeg geld opgehaald wordt daardoor boven de markt zal blijven hangen. Morgan Stanley heeft een underweight-advies voor URW.

Het aandeel URW stond donderdag na enkele minuten handel 6,8 procent lager op 37,31 euro, waarmee het de grootste daler in de AEX was.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 53% zegt kopen 43 stemmen

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. g.raaier 17 september 2020 14:23
  quote:

  De Onwetende schreef op 17 september 2020 13:57:


  Kan iemand mij uitleggen hoe zo'n claimemissie werkt? Moeten de aandeelhouders €25 bij gaan betalen of wordt dit van het aandeel afgetrokken?

  Lijkt me raar om bij te moeten betalen als aandeelhouder.


  Je krijgt de kans om bij te kopen om verwatering tegen te gaan.

  De traagheid waarmee dit hele proces verloopt is bedenkelijk...Een claimemissie moet eigenlijk direct of zo snel mogelijk worden uitgevoerd en niet als stip op de horizon worden gezet. Dit aangezien dat de koers van het aandeel drukt en je dan meer stukken moet uitgeven om hetzelfde geld op te halen...
 2. Blenheim 18 september 2020 11:28
  Met alle respect, als je de verschuiving in consumentenverkopen in de afgelopen 10 jaar hebt gevolgd van fysieke winkels naar internet, kan dit niet als een verrassing komen. Iemand moet vroeg of laat de rekening oppakken. Lang hebben de winkeliers dat gedaan, maar die kunnen en willen niet langer te hoge huren betalen. Dan schuift het probleem in de keten op. Nu is deze partij aan de beurt, maar de anderen komen vroeg of laat ook aan de beurt. Er moet nog heel veel afgewaardeerd worden in de sector.
 3. Dr Joep 23 september 2020 22:19
  URW gaat onder 25 euro. Shorters hebben fors uitgebreid en die idioten in de directie ( anders kan ik ze niet betitelen ) doen er blijkbaar alles aan om de koers te drukken anders doe je geen emissie tegen dumpprijzen maar verkoop je gewoon iets meer van die Westfieldtroep. Zou me niet verbazen als die gasten ook nog ergens anders op de loonlijst staan want ze handelen zeker niet meer in het belang van de aandeelhouders.
 4. Banana 26 september 2020 05:35
  Eens zal deze Covid 19 onder controle komen en dan zullen de gebouwen van URW nog steeds overeind staan. Ik geloof dus niet in paniekvoetbal.
  Als er minder winkels komen ten gevolge van online verkopen, dan nog geloof ik dat mensen nog steeds vertier zoeken en gaan wandelen of eten in centra. Of tegenwoordig kan zo’n centra gedeeltelijk omgebouwd worden tot appartementen met parkeerplaatsen en eet gelegenheden of supermarkten dichtbij. Deze appartementen brengen ook huur in het laatje. Kleine wijziging in strategie. Ach, laat de koers nu maar zakken, eens zal het weer goed komen.
12 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare