Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine plus voor beurs Amsterdam

Kleine plus voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam liet dinsdagmiddag een kleine winst optekenen, terwijl elders in Europa een wisselend beeld was te zien. Beleggers waren vooral in afwachting van de Amerikaanse Federal Reserve, die dinsdag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. Daarnaast bleef de blik gericht op de geopolitieke ontwikkelingen rond de aanvallen op de twee grote olievelden in Saudi-Arabië.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,2 procent in de plus op 574,55 punten. De MidKap verloor 0,6 procent tot 833,49 punten. Londen en Frankfurt daalden tot 0,2 procent. Parijs won 0,1 procent.

De olieprijzen vielen behoorlijk terug na de forse stijging van rond 13 procent een dag eerder. De prijs van Amerikaanse olie daalde 4,5 procent tot 49,95 dollar per vat en Brentolie zakte 5,7 procent tot 65,00 dollar per vat. De euro was 1,1032 dollar waard, tegen 1,1004 dollar op maandag.

RELX

Grootste stijger in de AEX was informatieleverancier RELX met een koerswinst van 2,8 procent. Staalfabrikant ArcelorMittal sloot de rij met een verlies van meer dan 4 procent.

In de MidKap zakte Wereldhave 2,2 procent. Kredietbeoordelaar Moody's verlaagde de vooruitzichten voor het vastgoedbedrijf. Luchtvaartcombinatie Air France-KLM won 0,5 procent. Het grondpersoneel van KLM legt komende woensdagmiddag voor de derde keer in twee weken het werk neer vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen.

AB InBev

In Brussel klom AB InBev 1 procent. Volgens persbureau Bloomberg moet de beursgang van de Aziatische dochter van de biergigant omgerekend zo'n 4,4 miljard euro opbrengen. De bierbrouwer blies in juli een eerdere poging om Budweiser APAC in Hongkong naar de beurs te brengen af wegens tegenvallende interesse van beleggers.

Zalando raakte 9,2 procent kwijt in Frankfurt. De Zweedse investeerder Kinnevik heeft zijn belang in de Duitse online kledingverkoper verkleind. Thyssenkrupp verloor 0,4 procent. Investeerders Advent, Cinven en het staatsfonds Abu Dhabi Investment Authority werken volgens zakenkrant Financial Times samen aan een bod op de liftentak van het Duitse industrie- en staalconcern.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links