Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent licht in het rood'

'Wall Street opent licht in het rood'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met kleine verliezen. Beleggers wachten voordal de uitkomsten van de tweedaagse rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve af. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de nasleep van een drone-aanval in Saudi-Arabië, die de olieproductie van het land heeft gehalveerd.

De Fed kondigt woensdag naar verwachting een nieuwe renteverlaging aan, na in juli voor het eerst in tien jaar tijd de rente te hebben verlaagd. Op financiële markten wordt voornamelijk uitgekeken naar aanwijzingen in de persconferentie van preses Jerome Powell over eventuele toekomstige maatregelen.

De Saudische oliemaatschappij Saudi Aramco heeft naar verluidt aan zeker vier klanten laten weten dat olieleveringen worden verplaatst als gevolg van de aanval op olie-installaties afgelopen weekend. Het is het eerste signaal dat productieproblemen in het land problemen veroorzaken voor leveringen.

Terugval olieprijzen

De olieprijzen zijn dinsdag iets teruggevallen, na forse stijgingen een dag eerder. De waarde van een vat Brentolie kende maandag de sterkste eendaagse prijsstijging sinds zeker 1988. Voorbeurs stonden olieconcerns als ExxonMobil, Chevron en Occidental Petroleum op lichte winst.

Op financiële markten speelt ook de vraag of de aanval spanningen in het Midden-Oosten verergert. De Verenigde Staten wijzen Iran aan als schuldige, maar president Donald Trump benadrukte eerder deze week geen oorlog te willen.

Kraft Heinz

Bij de bedrijven beweegt Kraft Heinz mogelijk op het nieuws dat zijn op één na grootste aandeelhouder, 3G Capital, meer dan 25 miljoen aandelen in de levensmiddelenproducent heeft verkocht. Klusketen Home Depot kreeg een adviesverlaging bij zakenbank Guggenheim Securities. Nabeurs openen pakketbezorger FedEx en softwarebedrijf Adobe Systems de boeken.

Maandag sloten de Amerikaanse beurzen in het rood. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent lager op 27.076,82 punten. De breder samengestelde S&P 500-index verloor 0,3 procent tot 2997,96 punten. Technologiebeurs Nasdaq zakte ook 0,3 procent, tot 8153,54 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kogovus 17 september 2019 15:19
    quote:

    wampie schreef op 17 september 2019 15:07:

    vage kop

    futures staan aardig in het rood, niet echt lichtjes
    Ze moeten wat zeggen. Daar komt bij dat het 9 van de 10 keer binnen no-time weer veranderd. In de ochtend zie je op de IEX met regelmaat "AEX opent in mineur" vervolgens openen we gewoon mooi groen. Andersom idem; "Positief begin voor het Damrak" vervolgens diep rode koersborden.

    Kortom, er zal wel iemand op de redactie zitten duimen te draaien die denkt; Hmmmm, ik verveel me, laat ik eens wat onzin uitkramen, altijd leuk voor een verzetje, toch;-)

    Gr. Ko
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links