Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AB Inbev wil 4,4 miljard ophalen met beursgang

Gepubliceerd op 17 sep 2019 om 07:41 | Views: 2.148 | Onderwerpen: levensmiddelen

AB InBev 11:23

83,22 +0,09 (+0,11%)

Heineken 11:23

97,36 -0,18 (-0,18%)

BRUSSEL (AFN) - De beursgang van de Aziatische dochter van biergigant AB InBev moet tot 37,9 miljard Hongkong dollar, omgerekend zo'n 4,4 miljard euro, opbrengen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Er zouden iets meer dan 1,26 miljard aandelen van Budweiser Brewing Company APAC worden aangeboden voor een prijs van 27 tot 30 Hongkongse dollar. De bierbrouwer blies in juli een eerdere poging om Budweiser APAC in Hongkong naar de beurs te brengen af wegens tegenvallende interesse van beleggers.

De beoogde opbrengst is nog ongeveer de helft van waar toen op werd gemikt. Toen werden meer aandelen aangeboden en sindsdien deed het concern zijn Australische activiteiten, die onderdeel waren van Budweiser APAC, van de hand. De verkoop van het Australische Carlton & United Breweries aan Asahi uit Japan leverde AB Inbev ongeveer 10 miljard euro op.

Toch kan het nog de op een na grootste beursgang van het jaar worden. De grootste beursgang tot nu toe was die van de taxi-app Uber in mei in de Verenigde Staten. Die was goed voor een opbrengst van 8,1 miljard dollar (bijna 7,4 miljard euro). Bij het recente beursdebuut van techbedrijf Prosus in Amsterdam werden geen nieuwe aandelen uitgegeven, maar slechts bestaande aandelen omgezet en genoteerd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heineken 50% zegt kopen 2 stemmen
AB InBev 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AB InBev

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links