Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wetenschappelijk tijdschrift schrijft over coronastudie Pharming

Gepubliceerd op 17 augustus 2020 07:28 | Views: 23.476 | Onderwerpen: biotechnologie

Pharming 19 jan

1,21 -0,01 (-1,06%)

LEIDEN (AFN) - Over de zoektocht naar een coronamedicijn van het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming is een artikel verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Frontiers in Immunology. De beursgenoteerde onderneming werkt al langer aan het inzetten van de eigen ontstekingsremmer Ruconest tegen Covid-19, waarbij wordt samengewerkt met het Universitair Ziekenhuis Bazel in Zwitserland.

Het artikel gaat over de "bemoedigende resultaten", waarover in april al nieuws naar buiten kwam. Na de behandeling verdween de koorts bij vier van de vijf patiënten binnen 48 uur. Kort daarna werden ze als volledig hersteld uit het ziekenhuis ontslagen. Een patiënt moest voor extra beademing tijdelijk naar de intensive care, maar is nadien ook volledig hersteld.

Aangezien het hier een kleine populatie betrof, werden de uitkomsten vergeleken met een overeenkomende controlepopulatie van vijftien patiënten. Zij kregen geen Ruconest toegediend. Acht van de vijftien patiënten in de controlepopulatie hadden mechanische beademing nodig en vier van deze patiënten overleden.

Pharming is al bezig met vervolgonderzoek. Onlangs werd bekend dat de eerste patiënt in de uitgebreidere studie werd behandeld. Er wordt in de wereld door meer bedrijven gewerkt aan een coronamedicijn. De Amerikaanse farmaceut Gilead heeft eerder dit jaar in de Verenigde Staten en de Europese Unie zelfs al goedkeuring gekregen voor de inzet van virusremmer remdesivir voor de behandeling van ernstig zieke patiënten met Covid-19.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 92% zegt kopen 91 stemmen

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Arie40 17 augustus 2020 09:45
  quote:

  Koopje schreef op 17 augustus 2020 08:02:


  Ze zouden dit niet publiceren als de eerste resultaten van de vervolgstudie ongunstig zouden zijn.
  Een Nederlands bedrijf heeft schijnbaar het beste wapen tegen de zwaardere complicaties van Covid.


  Een van de beste wapens tegen complicaties van Covid-19. Het beste wapen is zeer waarschijnlijk Avaptadil van Relief therapeutics. Het heeft zich bewezen in een vier keer zo grote patiënten groep. Geweldige resultaten en naar alle waarschijnlijkheid beter voorradig dan Ruconest. Jammer dat de Ruconest kalfjes nog lang geen melk geven.

  Net als Ruconest heeft Avaptadil zich al jaren bewezen als een veilig en effectief middel.

  Geweldig middel dat Ruconest maar met slechts twee konijnenfarms wel beperkt. Er moet veel naar HAE patiënten. Fabrikanten kunnen niet bijspringen om de productie op te voeren. Dat kan bij veel medicijnen (en vaccins ) wél.
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare