Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beperkte koersuitslagen op beurzen Azië

TOKIO (AFN) - Op de beurzen in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen donderdag beperkt. Beleggers verwerkten de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve, waaruit bleek dat de centrale bankiers zich zorgen maken over de zwakke inflatie in de VS. Ook het besluit van president Donald Trump om de adviesraad van bedrijfsbazen op te heffen zorgde voor terughoudendheid.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 0,2 procent lager en de beurs in Shanghai klom 0,4 procent. Cathay Pacific noteerde 1,5 procent hoger. De luchtvaartmaatschappij uit Hongkong zakte in de eerste jaarhelft in de rode cijfers door de concurrentie van prijsvechters en Chinese concurrenten.

Tencent klom 2,8 procent. Het internetbedrijf achter het populaire smartphone-spel 'Honour of Kings' boekte in het tweede kwartaal de sterkste omzetgroei in zeven jaar.

In Tokio sloot de Nikkei 0,1 procent in de min op 19.702,63 punten, ondanks een sterker dan verwachte exportgroei. De Japanse uitvoer nam in juli op jaarbasis met 13,4 procent toe, terwijl economen rekenden op een stijging van 13,2 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde 0,1 procent lager en de Kospi in Seoul klom 0,5 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links