Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans dringt verlies terug

Heijmans dringt verlies terug

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans heeft in de eerste helft van dit jaar opnieuw rode cijfers geschreven, maar die waren minder slecht dan een jaar eerder. Dat maakte de bouwer woensdag bekend.

Het onderliggend operationeel resultaat kwam uit op 7 miljoen negatief, tegen een min van 11 miljoen euro een jaar eerder. De omzet steeg tot 946 miljoen euro, van 922 miljoen euro een jaar eerder. Dat komt volgens Heijmans vooral door sterke omzetgroei bij het onderdeel vastgoed. De orderportefeuille verbeterde naar 2,4 miljard euro aan het einde van juni, tegen 2,1 miljard euro eind vorig jaar.

Heijmans heeft te kampen met moeilijke marktomstandigheden op de Nederlandse infrastructuurmarkt en verlieslatende projecten uit het verleden. Het bedrijf ziet die markt wel voorzichtig verbeteren. Het merendeel van de activiteiten ontwikkelt zich volgens verwachting en de vraag op de woningmarkt blijft groot. De onderneming blijft dan ook bij haar eerder uitgesproken voorspelling dat het gehele jaar met een positief onderliggend operationeel resultaat zal worden afgesloten.

Particulieren

Het bedrijf uit Rosmalen verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar 1069 woningen, tegen 746 woningen in de eerste helft van vorig jaar. Volgens Heijmans was sprake van een sterke toename van de woningverkoop aan beleggers. Aan particulieren werden 569 woningen verkocht, voor een gemiddelde prijs van 249.000 euro.

Het nettoresultaat na belastingen kwam op 12 miljoen euro negatief, tegen een min van 15 miljoen euro vorig jaar. De nettoschuld van Heijmans zakte naar 77 miljoen euro, van 108 miljoen euro eind juni 2015.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr DWS groter in Heijmans
  2. 18 mrt Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HEIJMANS KON

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 17 augustus 2016 10:55
    Al jaren lees ik hier van sommigen veel te optimistische verwachtingen. Hopen hopen hopen dus. Zelf een koers ritje gemaakt van 6,50 (febr.2016) naar 7.73, maar nu pik ik ze toch niet snel meer op. Woningbouw zit nu zo'n beetje op de top van Heymans kunnen, en met infra blijven ze iedere keer maar zeggen dat het beter gaat. Ik denk dat het daar veel erger was dan ooit gemeld en zodoende blijven er nog lang tegenvallers gepresenteerd worden en lezen we keer op keer dat het beter gaat. Jaja suc6 met de lange termijn planning als het om winstgevendheid gaat. Ik geloof het allemaal niet meer zo. Dit zou met die woningmarkt DE periode moeten zijn om te scoren. Echter, nogmaals, te veel lijken daar in de Rosmalense grond begraven? En welke graven ze de volgende keer op? Sorry, maar ff geen aankoop voor mij op deze koersen van rond de 8 euro, al lijkt een afstraffing van 10% veel, kijk wat er allemaal voor speculatie winsten op betere cijfers al gemaakt zijn. Nu voor mij, graag eerst zien en dan geloven. Nuchtere kijk op?
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

HEIJMANS KON

16,820 17:35
-0,380 -2,21%
Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links