Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rode cijfers op beurzen Wall Street

Gepubliceerd op 17 jul 2019 om 19:37 | Views: 2.824

NY-DJ-Industrial Avg 20 nov

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag in het rood. De handelsvrees laaide op bij beleggers op Wall Street na nieuwe dreigementen van president Donald Trump tegen China. Bij de bedrijven ging de aandacht onder meer uit naar Bank of America, dat met resultaten kwam. Verder komt de Federal Reserve nog met zijn zogeheten Beige Book.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,2 procent lager op 27.284 punten. De brede S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2994 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,1 procent op 8213 punten.

Trump benadrukte dat hij nog meer importheffingen kan opleggen aan China als hij dat wil. Eerder beloofde hij dat niet te doen na het bereiken van een wapenstilstand in de handelsoorlog. Peking liet weten dat nieuwe heffingen lopende onderhandelingen over een handelsdeal met de Verenigde Staten niet ten goede komen.

Beloning

Bank of America rapporteerde een hogere kwartaalwinst en kondigde aan aandeelhouders flink te belonen. De totale baten stegen ook licht, maar de netto-rentebaten van het financiële concern waren lager dan analisten in doorsnee hadden verwacht. Het aandeel Bank of America ging 2,2 procent omhoog.

Ook Abbott Laboratories gaf inzage in de boeken. Het farmacieconcern zag in de jongste kwartaalresultaten aanleiding zijn vooruitzichten omtrent omzet en winst op te krikken. Abbott werd 3,5 procent hoger gezet.

Onderzoek

Amazon (min 0,5 procent) stond eveneens in de schijnwerpers. De Europese Commissie kondigde officieel aan een onderzoek te openen naar mogelijk misbruik van verkoopgegevens van concurrenten door de webwinkelgigant. Tegelijkertijd schrapt de Duitse kartelwaakhond een eigen onderzoek naar Amazon.

Het Beige Book geeft inzage in de staat van de Amerikaanse economie. De koepel van centrale banken in de VS heeft al laten weten klaar te staan om extra stimuleringsmaatregelen te nemen. Beleggers gaan er daarom van uit dat een renteverlaging op komst is, waarschijnlijk later deze maand.

De euro was 1,1224 dollar waard, tegen 1,1229 dollar in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent tot 56,67 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent minder op 63,59 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
NY-DJ-Industrial Avg 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
aandeeltje!
0
Handelsgedoe wordt gewoon niet opgelost. Trump denkt dat maar vooralsnog niets opgelost.
Andy5
0
Die Trump is echt de koers aan het manipuleren. Zodra het begint te stijgen dan gooit hij er weer een tweet tegenaan om het te laten zakken en zo houdt ie het vol, totdat de verkiezingen er aan komen. Dan mag het stijgen. Erg voorspelbaar deze zijwaartse beweging tot najaar.
tafka
0
quote:

aandeeltje! schreef op 17 jul 2019 om 20:00:


Handelsgedoe wordt gewoon niet opgelost. Trump denkt dat maar vooralsnog niets opgelost.


Nee, de boel zal ongetwijfeld escaleren tussen de VS en China met alle gevolgen van dien. Het is bovendien een USA versus de halve wereld geworden in wat betreft de handelsoorlog en dan hebben het nog niet eens over de huidige politieke spanningen.
Knight V
0

Mooi,

Als het rood staat op Wall street dsn gaat AeX omhoog.

Zo gaat het al 2 jaar.

Zien morgen AeX in groen.

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord