Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tele2 voert omzet op door fusie

Gepubliceerd op 17 jul 2019 om 08:46 | Views: 1.260

KPN 16 aug

2,77 +0,05 (+1,87%)

STOCKHOLM (AFN) - Telecomconcern Tele2 heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet in de boeken gezet. Die groei komt volledig op het conto van een fusie met branchegenoot Com Hem op de Zweedse thuismarkt. Zonder die samenvoeging was er juist sprake van krimp.

De omzet dikte het voorbije kwartaal met 33 procent aan tot bijna 6,8 miljard Zweedse kroon, omgerekend zo'n 656 miljoen euro. Als fusies en overnames niet worden meegerekend, daalde de omzet juist 2 procent.

Door de afstoting van activiteiten in Kazachstan steeg de nettowinst tot 2,1 miljard kroon, tegenover 443 miljoen kroon een jaar eerder. Tele2 verkoopt ook onderdelen in Kroatië, om zijn activiteiten meer te focussen op Zweden en de Baltische staten.

De activiteiten in Nederland zijn niet meegerekend in de kwartaalcijfers. Dit onderdeel werd dit jaar ondergebracht in een samenwerkingsverband met T-Mobile waarvan Tele2 voor 25 procent eigenaar is. Dat belang drukte op de winst van Tele2 na een afschrijving op de waarde daarvan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord