Login
 

Lufthansa positiever na sterk eerste halfjaar

Gepubliceerd op 17 jul 2017 om 20:20 | Views: 833

Air France-KLM 17:38

7,44 -0,26 (-3,43%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 22 jun

22,65 -0,04 (-0,18%)

FRANKFURT (AFN) - Lufthansa heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. Mede daardoor verwacht de Duitse luchtvaartgroep over heel 2017 meer winst te boeken dan waar zij tot dusver van uitging. Dat meldde het bedrijf maandag op basis van voorlopige cijfers.

Lufthansa behaalde in de eerste jaarhelft een omzet van 17 miljard euro, 2 miljard meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst voor rente en belastingen, geschoond voor eenmalige posten, verdubbelde bijna tot ruim 1 miljard euro.

De verbeterde marktomstandigheden speelden Lufthansa in de kaart. De ticketprijzen, die vorig jaar door felle concurrentie nog zwaar onder druk stonden, lagen gemiddeld 0,5 procent hoger dan een jaar eerder. De brandstofrekening viel hoger uit, maar de overige kosten gingen wel omlaag.

Voor heel 2017 verwacht Lufthansa nu een hogere operationele winst dan in 2016. Tot dusver hield het bedrijf rekening met een lichte daling. De ticketprijzen zullen in de tweede jaarhelft waarschijnlijk weer wat dalen, terwijl de brandstofrekening blijft stijgen. Maar een verdere groei van het aantal reizigers biedt naar verwachting tegenwicht.

Lufthansa presenteert op 2 augustus de volledige en definitieve resultaten over de eerste jaarhelft.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
LUFTHANSA AG VNA O.N.
Air France-KLM

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DEUTSCHE LUFTHANSA AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links