Login
 

Puma blijft harder groeien dan gedacht

Gepubliceerd op 17 jul 2017 om 17:21 | Views: 819

PUMA SE 22 jun

490,50 +6,50 (+1,34%)

HERZOGENAURACH (AFN) - Sportschoenenfabrikant Puma heeft ook in het tweede kwartaal de verkopen sterker zien oplopen dan verwacht. Het Duitse bedrijf verhoogt dan ook voor de tweede keer dit jaar zijn prognoses voor de omzet en winst over heel 2017.

In een onaangekondigd handelsbericht liet Puma maandag weten dat de omzet de afgelopen drie maanden met circa een zesde is gestegen naar 969 miljoen euro. Daarop behaalde het bedrijf een winst voor rente en belastingen van 43 miljoen euro, ruim drieënhalf keer zoveel als een jaar eerder.

Voor het gehele boekjaar rekent Puma nu op een omzetgroei tussen de 12 en 14 procent, afgezien van wisselkoerseffecten. Eerder voorspelde het een omzettoename laag in de dubbele cijfers. Het operationeel resultaat komt naar verwachting uit tussen de 205 miljoen en 215 miljoen euro, in plaats van 185 miljoen tot 200 miljoen euro.

Rihanna

In een poging het gat met grotere concurrenten als Nike en Adidas te overbruggen heeft Puma samenwerking gezocht met beroemdheden als zangeres Rihanna en de Jamaicaanse topsprinter Usain Bolt. Die publiciteit gaf de verkopen vorig jaar al een flink duwtje in de rug en die stijgende lijn zet dit jaar door.

Puma heeft geen concrete prognose gegeven voor de nettowinst, maar gaat ervan uit dat die dit jaar aanzienlijk zal stijgen. Het bedrijf publiceert op 26 juli de definitieve en volledige resultaten over het tweede kwartaal.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
PUMA SE

Gerelateerd

PUMA SE

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links