Login
 

BEURZEN Weinig beweging op Europese beurzen

Gepubliceerd op 17 jul 2017 om 15:52 | Views: 1.401 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten lieten maandagmiddag een gemengd beeld zien. Bij gebrek aan richtinggevend nieuws waren de koersuitslagen over het algemeen klein. Later in de week valt meer vuurwerk te verwachten, als enkele grote bedrijven hun kwartaalcijfers presenteren.

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de opening op Wall Street 0,2 procent in de plus op 522,06 punten. De MidKap stond 0,5 procent hoger op 818,55 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs en Frankfurt daalden tot 0,3 procent, de FTSE in Londen kreeg er 0,3 procent bij.

Bij de hoofdfondsen in Amsterdam was SBM Offshore koploper met een winst van 2,2 procent. De oliedienstverlener heeft een schikking getroffen met enkele verzekeraars over een probleemproject waarop het in het verleden flinke verliezen heeft geleden. Dat is goed nieuws voor het bedrijf, vinden ook analisten.

Altice

Ook Altice deed het maandag goed bij beleggers. Het kabelbedrijf werd 1,8 procent meer waard, mede dankzij koopadviezen van analisten bij twee grote Amerikaanse banken. Onderaan de AEX stond uitzender Randstad met een verlies van 1 procent.

Unilever won 0,2 procent. Volgens de Britse krant The Sunday Times aast het was- en voedingsmiddelenconcern op de levensmiddelendivisie van concurrent Reckitt Benckiser, die 2,5 miljard euro waard zou zijn. Unilever behoort tot de Amsterdamse hoofdfondsen die deze week de boeken openen.

In de MidKap ging toeleverancier aan de chipindustrie Besi aan kop met een winst van 2,4 procent. Air France-KLM won 1,9 procent. De Franse tak van de luchtvaartgroep heeft een akkoord gesloten met zijn piloten over een plan om op de meest verlieslatende routes de kosten te drukken.

Telenor

Telenor klom in Oslo 8,8 procent. Het Noorse telecombedrijf kwam met beter dan verwachte kwartaalcijfers en gaat eigen aandelen inkopen. In Parijs steeg Renault 1,1 procent. De Franse automaker verkocht in de eerste jaarhelft een recordaantal van bijna 1,9 miljoen auto's.

De euro was 1,1465 dollar waard, tegen 1,1459 dollar op vrijdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,1 procent naar meer op 46,60 dollar per vat. Brentolie werd 0,2 procent duurder en bracht per vat 48,99 dollar op.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[verwijderd]
0
Ok dan. Met CNBC moet dat wel lukken :-). Ik zie hem ook nog wel op 529 komen. Overdag worden we door CNBC overspoeld met een negatieve toon, maar de zelfde presentatoren kraaien het na 17.30 uit hoe geweldig het wel niet gaat. Het is werkelijk ziekelijk.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links