Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeelhouders Euronext verlengen akkoord

Gepubliceerd op 17 jun 2019 om 18:18 | Views: 965 | Onderwerpen: Euronext

Euronext 19 jul

70,25 +0,30 (+0,43%)

AMSTERDAM (AFN) - Vijf banken en andere investeerders die aandelen hebben in beursuitbater Euronext hebben hun overeenkomst met het bedrijf verlengd. De zogeheten referentieaandeelhouders, die gezamenlijk 23,27 van de aandelen in handen hebben, beloven daarmee hun aandelen de komende twee jaar niet op de markt te brengen.

In ruil voor die belofte krijgen de vijf partijen, waaronder ABN AMRO, het recht om gezamenlijk drie van de negen commissarissen van Euronext te benoemen. Ook worden ze nauw betrokken bij de strategie van de beursuitbater door middel van periodieke vergaderingen en worden ze om advies gevraagd als de topman, operationeel directeur of commissarissen vervangen moeten worden.

ABN AMRO is met een belang van 0,55 procent de kleinste van de vijf referentieaandeelhouders. Caisse des Dépôts en Euroclear hebben beide een belang van 8 procent. Caisse des Dépôts kocht onlangs aandelen van zowel ABN AMRO als Société Générale. BNP Paribas Fortis (2,22 procent) en de Belgische staatsinvesteerder Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (4,5 procent) maken ook deel uit van de referentieaandeelhouders.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Euronext 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord