Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Product Philips gebruikt voor NASA-onderzoek

Gepubliceerd op 17 jun 2019 om 16:11 | Views: 2.443

Philips Koninklijke 10:07

41,90 -0,12 (-0,27%)

AMSTERDAM (AFN) - De SmartSleep Deep Sleep Headband van Philips is geselecteerd voor onderzoek naar het verbeteren van de slaap van astronauten. TRISH, een door ruimteorganisatie NASA gefinancierd onderzoeksinstituut, gaat de speciale hoofdband van Philips gebruiken bij twee studies.

Gedurende twee maanden zullen 24 proefpersonen thuis het staaltje techniek van het Nederlandse concern gebruiken. Dagelijks zullen zij worden onderworpen aan allerlei testen. Daarnaast zal er een laboratoriumproef plaatsvinden waarbij meerdere slaapomstandigheden van ruimtevluchten worden nagebootst. Daaraan worden twaalf proefpersonen onderworpen, die allen de Deep Sleep-hoofdband dragen.

De hoofdband van Philips is een slimme toepassing om de kwaliteit van de diepe slaap te verbeteren voor mensen die onvoldoende slaap krijgen. Het product kwam in de Verenigde Staten vorig jaar al op de markt.

TRISH richt zich op onderzoek naar gezondheid in de ruimte. "Bij TRISH zijn we altijd op zoek naar opkomende technologieën die de risico's voor de gezondheid van de mens kunnen verminderen", legt directeur Dorit Donoviel uit. Aan de betreffende studies werken ook onderzoekers van de University of Pennsylvania en van de University of Wisconsin-Madison mee. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Philips Koninklijke 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Philips Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord