Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Altice-oprichter koopt veilinghuis Sotheby's

Gepubliceerd op 17 juni 2019 15:26 | Views: 2.529

ALTICE EUROPE N.V. 05 jun

4,15 +0,29 (+7,62%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Altice-grootaandeelhouder Patrick Drahi neemt Sotheby's over. Via het bedrijf BidFair USA betaalt de Franse miljardair 2,7 miljard dollar voor het internationaal bekende veilinghuis. Door de overname verdwijnt Sotheby's na 31 jaar van de beurs in New York.

Sotheby's bestaat sinds 1744 toen het in Londen werd opgericht. In 1955 opende ook een New Yorkse vestiging en inmiddels zijn er tien locaties waar de onderneming veilingen organiseert. Behalve ondernemer is Drahi ook kunstverzamelaar. Hij laat weten al lange tijd "klant en bewonderaar" van het veilinghuis te zijn.

Drahi is de oprichter van Altice Europe. Dat Franse telecom- en kabelconcern heeft een notering aan de beurs in Amsterdam. Drahi heeft een belang van ruim een kwart in dat bedrijf en is niet van plan aandelen Altice Europe van de hand te doen. Wel wil hij maximaal 400 miljoen dollar aan aandelen Altice USA verkopen. Dat Amerikaanse bedrijf is voortgekomen uit Altice Europe.

Door de overname zijn de twee belangrijkste veilinghuizen ter wereld nu in Franse handen. Christie's is in handen van de familie van François Pinault, de oprichter van luxegoederenconglomeraat Kering.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ALTICE EUROPE N.V. 60% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

ALTICE EUROPE N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare