Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Verse blik op zakenbankdivisie bij ABN'

Gepubliceerd op 17 juni 2019 10:33 | Views: 2.129

ABN AMRO BANK N.V. 07 aug

7,38 -0,01 (-0,19%)

AMSTERDAM (AFN) - Een van buitenaf aangetrokken nieuwe bestuursvoorzitter van ABN AMRO zou een verse blik kunnen werpen op de zakenbankactiviteiten bij de bank. Dat schrijft ING na het nieuws dat ABN-topman Kees van Dijkhuizen heeft gezegd aan het einde van zijn termijn in april volgend jaar af te treden.

Vorig jaar kondigde ABN aan banen te schrappen bij de zakenbankdivisie, die zich onder meer bezighoudt met de begeleiding van overnames en beursgangen en diensten biedt aan grootzakelijke klanten. Daardoor moesten kosten worden bespaard en de winst verhoogd worden. Mogelijk kan een nieuwe bestuursvoorzitter zich wat duidelijker uitlaten over ambities voor kapitaalteruggave, denkt ING. De bank stelt wel dat diegene rekening zal moeten houden met het bescheiden risicoprofiel van ABN.

Van Dijkhuizen kwam in 2017 aan het roer te staan bij ABN, nadat hij eerder financieel directeur was. De opvolger van Van Dijkhuizen hoeft niet per se vanuit ABN te komen. De raad van commissarissen gaat binnen en buiten de bank op zoek.

ING heeft een hold-advies voor ABN en een koersdoel van 26,50 euro. Het aandeel ABN noteerde maandag omstreeks 10.20 uur een plus van 1 procent op 19,00 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare