Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Lufthansa voelt zwakke prestaties Europa

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse luchtvaartreus Lufthansa heeft zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden toe bijgesteld, als gevolg van zwakke ticketverkopen in Europa. Het bedrijf merkt in het bijzonder dat de zaken minder goed gaan in thuismarkten Duitsland en Oostenrijk.

Lufthansa heeft met name op korte vluchten last van de concurrentie van prijsvechters. Op te veel vluchten zijn te veel lege stoelen, aldus het concern. Maar ook bij budgetdochter Eurowings verwacht Lufthansa een verkoopdaling.

De maatschappij investeerder eerder vele miljoenen om de concurrentiepositie van Eurowings te verbeteren. Het stroomlijnen van dit onderdeel gaat minder snel dan voorzien. Verder zitten ook de oplopende brandstofkosten het luchtvaartconcern dwars.

Lufthansa rekent voor dit jaar op een winst voor rente en belastingen van 2 miljard tot 2,4 miljard euro, met een brutowinstmarge van 5,5 tot 6,5 procent. Dit was 2,5 miljard tot 3 miljard euro winst met een marge van 6,5 tot 8 procent. Ook neemt het bedrijf een voorziening van 340 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar om een belastingrisico af te dichten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM
Deutsche Lufthansa AG

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 juni 2019 09:55
    KLM verwelkomde in mei itt Lufthansa bijna 3,2 miljoen mensen aan boord van hun toestellen. De passagiersgroei was met name te zien op bestemmingen in Europa en Noord-Afrika, Noord-Amerika en Azië. Ook zaten vliegtuigen in doorsnee iets voller omdat de capaciteit iets minder hard steeg dan de passagiersstroom. Al met al zaten KLM-vliegtuigen voor 88,5 procent vol. Dat was een jaar eerder 87,6 procent.

    Lijkt op een verschuiving in de markt?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 9,398
    +2,00% +0,184
  2. 6,562
    -5,75% -0,400

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links