Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Consumentenvertrouwen VS in de lift

Gepubliceerd op 17 mei 2019 16:24 | Views: 2.606 | Onderwerpen: consumentenvertrouwen, Verenigde Staten

ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in mei gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.

De index die het sentiment onder Amerikaanse consumenten weergeeft, ging naar een stand van 102,4 tegen 97,2 in april. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de index onveranderd zou blijven.

De graadmeter bereikte daarmee het hoogste niveau sinds 2004. Consumenten in de VS zijn positief gestemd over de binnenlandse economie en de zeer lage werkloosheid. De onderzoekers waarschuwen er wel voor dat de escalerende handelsoorlog tussen China en de VS het consumentenvertrouwen kan ondermijnen.

Gerelateerd

consumentenvertrouwen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 het zwaard 17 mei 2019 17:03
    Hoe lang kan die escalerende handelsoorlog nog blijven duren alvorens ze het VS consumentenvertrouwen kan ondermijnen? Graag had ik dit gelezen en niet het voorgaande. Je kan dan net zeggen. Er valt veel regen en dit kan veel schade veroorzaken, maar je zegt er niet bij hoeveel regen er nog mag vallen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare