Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Rode cijfers voor Europese beurzen

Gepubliceerd op 17 mei 2019 15:58 | Views: 2.647 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag in het rood. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. Op het Damrak ging maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com in de uitverkoop na nieuws over concurrent Deliveroo.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel 0,7 procent in de min op 555,41 punten. De MidKap leverde 1 procent in tot 765,55 punten. De graadmeters in Parijs en Londen daalden 0,6 procent en Frankfurt ging 1 procent omlaag.

Takeaway zakte 4,6 procent in de MidKap. De Amerikaanse webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in branchegenoot Deliveroo. Het Britse Deliveroo is een concurrent van Takeaway. Beide bedrijven zijn ook actief op de Nederlandse markt. Just Eat kelderde in Londen meer dan 9 procent.

Verlies PostNL

Post- en pakketbedrijf PostNL verloor ruim 3 procent na een adviesverlaging door Jefferies. In de AEX stond staalconcern ArcelorMittal onderaan met een verlies van 3,7 procent. Informatieleverancier Wolters Kluwer kampte met een adviesverlaging door JPMorgan en verloor 1,8 procent. Speciaalchemieconcern DSM voerde de schaarse stijgers bij de hoofdfondsen aan met een winst van 0,5 procent.

In Zürich won luxegoederenconcern Richemont 2,3 procent aan beurswaarde. De Zwitserse eigenaar van onder meer juwelen- en horlogemaker Cartier behaalde afgelopen boekjaar meer winst.

Turbulente tijden easyJet

De Britse prijsvechter easyJet waarschuwde voor turbulente tijden die onder meer de omzetontwikkeling van het bedrijf in de weg zullen zitten. Het aandeel steeg desondanks 4,8 procent in Londen. Metro Bank sprong meer dan 24 procent omhoog na een succesvolle financieringsronde van de geplaagde Britse bank.

De euro noteerde op 1,1173 dollar, tegen 1,1177 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,5 procent tot 63,20 dollar. Brentolie was vrijwel onveranderd op 72,62 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord