Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Philips in vizier FBI om smeergeldkwestie'

Gepubliceerd op 17 mei 2019 12:57 | Views: 3.769

Philips Koninklijke 05 jun

41,97 +0,68 (+1,63%)

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse FBI is een onderzoek gestart naar zorgtechnologiebedrijf Philips dat mogelijk smeergeldbetalingen deed in Brazilië. Ook branchegenoten Siemens, Johnson & Johnson en GE liggen om die reden onder het vergrootglas bij de dienst. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen.

De bedrijven zouden ambtenaren hebben omgekocht, om daarmee opdrachten met betrekking tot de volksgezondheid in Brazilië te verkrijgen. Ook gaat het om de verkoop van medische apparatuur in het land. Volgens autoriteiten in Brazilië hebben zo'n twintig bedrijven deel uitgemaakt van een kartel dat steekpenningen heeft betaald en ook de Braziliaanse overheid met hogere kosten heeft opgezadeld.

Philips is bekend met de kwestie en deed eerder eigen onderzoek. Begin juli werd een inval gedaan bij een kantoor van Philips in Brazilië. Volgens Philips behelst het onderzoek activiteiten tot 2011. Het bedrijf werkt mee aan het onderzoek van de autoriteiten. Philips bevestigde ook dat er vragen zijn binnengekomen van Amerikaanse partijen. Om welke instanties het gaat, meldde het bedrijf niet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke 67% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Philips Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare