Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Shell haalt klimaatresolutie van agenda

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 09:48 | Views: 5.070

Royal Dutch Shell A 17:36

26,13 +0,04 (+0,13%)

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasreus Shell schrapt een klimaatresolutie om zijn CO2-uitstoot flink terug te brengen van de agenda. Deze resolutie was voorgedragen door Follow This, een verbond van 'groene', activistische aandeelhouders van oliebedrijven. De beleggersclub trok de resolutie onlangs zelf al in om Shell de ruimte te geven zelf de nodige stappen te nemen.

Follow This zorgde er naar eigen zeggen voor dat zes van de tien grootste Nederlandse aandeelhouders in Shell, waaronder NN, Aegon en Achmea, afgelopen maand van Shell eisten dat emissies met 65 procent dalen in 2050. Shell zou met het huidige beleid blijven steken op een reductie van 30 procent.

Als Shell over een jaar nog steeds zijn doelstellingen niet heeft aangepast, dient Follow This opnieuw een klimaatresolutie in, vertelt Mark van Baal namens de beleggersclub. Hij heeft het vertrouwen dat dat niet nodig zal zijn. ''Afgelopen jaar heeft Shell ons positief verrast door zelf verantwoordelijkheid te nemen voor al zijn emissies.''

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Royal Dutch Shell A 100% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Royal Dutch Shell A

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
rryn
1
... zes van de tien grootste Nederlandse aandeelhouders in Shell, waaronder NN, Aegon en Achmea, afgelopen maand van Shell eisten dat emissies met 65 procent dalen in 2050 ... Het zou deze 'aandeelhouders' sieren als zij kenbaar maken af te zien van dividenden, mocht op basis van hun eisen lagere rendementen worden behaald, en dit door communiceren naar hun pensioendeelnemers dat ze om optimaal te kunnen deugen de pensioenen verder korten.
havik of duif
0
Ik hoop nu al dat voor NN, Aegon en Achmea over dertig jaar de koers van het Shell aandeel goed is als ze het verkopen omdat Shell niet naar ze hoeft te luisteren en zijn eigen tempo heeft. Vragen mag altijd maar eisen??
zonnedaal
1
Vooral Aegon heeft niet zo veel te eisen. Laat het management even letten op hun eigen toko. Al jaren zeer magere resultaten en een bijbehorende beurskoers wat om te huilen is.
linsen
2
Raar verhaal. Eerst eisen, dan je keutel intrekken, en vervolgens voelt Shell zich niet verplicht. Ze zijn al zo goed bezig namelijk.
Van gepensioneerden en oudere werknemers begrijp ik dat zij niet willen zeggen dat het ten koste van hun pensioen gaat, want die staan al onder druk.
Maar vanuit klimaatbezorgde Nederlanders gezien riekt dit naar een staaltje window dressing van zowel aandeelhouders als Shell.
Een veel duidelijkere uitleg van concrete acties van aandeelhouders en Shell over wat ze daadwerkelijk en substantieel doen aan CO2-reductie, lijkt me meer vertrouwen te wekken dan deze zwabberstrategieën die pril, nieuw vertrouwen in Shell weer in de kiem smoren.
Ronald Engels
0
Beste Beleggers,

Hou nu toch eens op met die onzinnige klimaat discussie, een klimaat probleem dat er niet is, er is n.l. altijd klimaat verandering met als hoofdoorzaak onze ZON.

Al de rest is lulkoek en bedrog. Overigens we zitten in een longterm Global Cooling, dankzij o.a. onze huidige dode ZON 200-jarige periode en longterm de MILANKOVITCH CYCLES.

Als je iets goed wilt doen voor onze planeet Aarde, stop dan als mensen eens je gigantische vervuiling, bomenkap en overbevolking, zeker ook in Nederland en realiseer je dan eens dan Nederland/Eu er verdomd groen, groener, groenst als ooit uit ziet, dit komt "Godzijdank" dankzij het waardevolle stijgende CO2-gas in de atmosfeer Planeet Aarde en nog meer CO2 is alleen beter voor een groenere planeet, beter water/vocht verdeling en betere voedsel productie.

Laat je toch niet manipuleren door IPCC, URGENDA, MILIEU-DEFENSIE en alle eigenbelang manipulators op deze planeet, gebruik je verstand, of heeft niemand nog gezond eigen verstand? Informeer je!

M.v.groet,
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links