Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Omzet Curetis stijgt, kosten dalen

Gepubliceerd op 17 mei 2019 07:31 | Views: 3.205

AMSTERDAM (AFN) - Curetis heeft het eerste kwartaal van het jaar fors meer omzet in de boeken gezet in vergelijking met de meetperiode een jaar eerder. Daarnaast wist het in Amsterdam genoteerde Duitse biotechonolgiebedrijf de kosten omlaag te brengen. Evengoed resteerde onder de streep een tekort.

De wereldwijde omzet steeg met 45 procent op jaarbasis tot 708.000 euro. De operationele kosten inclusief onderzoek en ontwikkeling vielen met 5,2 miljoen euro lager uit dan de 6,1 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijf zegt dat ingrepen in de eigen organisatie zich uitbetalen. Al met al zette Curetis een verlies in de boeken van 4,8 miljoen euro. Dat was een jaar eerder een tekort van 5,7 miljoen euro.

Aan het einde van het eerste kwartaal had Curetis nog 6,2 miljoen euro in kas. Het bedrijf heeft de voorbije maanden onder meer werk gemaakt van het verkrijgen van een volgende tranche van een lening van de Europese Investeringsbank (EIB). Ook de verdere uitgifte van converteerbare obligaties moeten de nodige euro's opleveren.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Kaviaar 17 mei 2019 09:03
  quote:

  pietje-2005 schreef op 17 mei 2019 07:42:


  Omzet 700.000 en 5 miljoen verlies?
  Andersom klinkt beter ;-)


  Dat komt vanzelf als ze de cartridges duurder maken en geld voor de apparatuur. Eerst uitbreiden,het gebruiksgemak laten ervaren en de voordelen van tijdswinst, daarna meer geld vragen.
  Als ze cardridges voor kanker zouden gaan maken, dan kan het heel hard omhoog gaan met de omzet en daarmee de winst.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare