Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amazon neemt belang in Deliveroo

Gepubliceerd op 17 mei 2019 om 07:30 | Views: 2.503

Amazon.com 24 jun

1.913,90 +2,60 (+0,14%)

Takeaway.com 17:35

82,90 +2,30 (+2,85%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.

Het Britse Deliveroo is een concurrent van het in Nederland opgerichte Takeaway.com. Beide bedrijven zijn ook actief op de Nederlandse markt. De steun van Amazon, een van de rijkste bedrijven ter wereld, kan Deliveroo een belangrijk zetje geven in de concurrentie met rivalen als Takeaway, Uber Eats en Just Eat.

Deliveroo laat weten onder meer fors te investeren in uitbreiding van zijn techteam in Groot-Brittannië. Ook wordt geld gestoken in op bezorging gerichte keukens, iets wat Deliveroo 'Editions' noemt. Ook wordt meer werk gecreëerd voor bezorgers en wordt het bezorgingsgebied vergroot.

Amazon is verantwoordelijk voor het grootste deel van de investering in Deliveroo. Andere partijen die meededen met de investeringsronde waren de bestaande financiers van het bedrijf: T Rowe Price, Fidelity Management and Research Company en Greenoaks. De totale investeringen in Deliveroo bedragen nu 1,53 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Takeaway.com 67% zegt verkopen 3 stemmen
Amazon.com 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Amazon.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
FlashHenk
0
Wordt nog druk in die markt. Jitse Groen zegt altijd dat er per markt maar ruimte is voor een dominante speler, dus hoe loopt zoiets af? Overigens had Uber ook interesse in Deliveroo.
AnalytischDenker
0

Ik vind het een logische investering voor Amazon. Hiermee kunnen zij hun servicepakket in de toekomst verder verbreden. Ze combineren nu ook al online streaming abonnementen (vgl met Netflix) met gratis webwinkelbestellingen abonnementen.

De realiteit is echter wel dat:

  • Deliveroo zelf blijkbaar onvoldoende cash genereert om verder te groeien en daarom geld moest ophalen. Dit is wel het beeld van deze sector, cash verslindende bedrijven zonder winst
  • Deliveroo niet beursgenoteerd is. Wij weten dus niets over de waardering die op deze deal is geplakt.
  • Wij dus ook niet weten hoe een beurskoers gereageerd zou hebben toen het nieuws naar buiten kwam dat Deliveroo weer financiering nodig had
  • ook Deliveroo zwaar verlieslatend is (zie link)

Ik ben echter bang dat beleggers vandaag wederom hun oogkleppen opzetten en op het aandeel Takeaway duiken naar aanleiding van dit nieuws. Want een beurswaarde van € 5 miljard (fully diluted) voor een verliesgevend bedrijf is echt te weinig.

news.sky.com/story/losses-widen-at-de...

Rowi62
0
Dit is juist een catastrofe voor Takeaway en de aandeel verkopen zijn er al massaal. Er is maar plek voor 1 in Nederland en Duitsland zei de CEO. En Amazon heeft diepe zakken. Straks kijkt de kleine belegger en dan is de koers 60?
Stephan010
0
Amazon koppelt Deliveroo aan z’n dienst Alexa en door Amazon’s big data word Deliveroo een succes.
Takeaway kan je nu beter short zitten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord