Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Amazon neemt belang in Deliveroo

Gepubliceerd op 17 mei 2019 07:30 | Views: 2.613

Amazon.com 03 jun

2.478,40 +5,99 (+0,24%)

JUST EAT TAKEAWAY 17:35

99,92 -1,38 (-1,36%)

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.

Het Britse Deliveroo is een concurrent van het in Nederland opgerichte Takeaway.com. Beide bedrijven zijn ook actief op de Nederlandse markt. De steun van Amazon, een van de rijkste bedrijven ter wereld, kan Deliveroo een belangrijk zetje geven in de concurrentie met rivalen als Takeaway, Uber Eats en Just Eat.

Deliveroo laat weten onder meer fors te investeren in uitbreiding van zijn techteam in Groot-Brittannië. Ook wordt geld gestoken in op bezorging gerichte keukens, iets wat Deliveroo 'Editions' noemt. Ook wordt meer werk gecreëerd voor bezorgers en wordt het bezorgingsgebied vergroot.

Amazon is verantwoordelijk voor het grootste deel van de investering in Deliveroo. Andere partijen die meededen met de investeringsronde waren de bestaande financiers van het bedrijf: T Rowe Price, Fidelity Management and Research Company en Greenoaks. De totale investeringen in Deliveroo bedragen nu 1,53 miljard dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
JUST EAT TAKEAWAY 67% zegt verkopen 3 stemmen
Amazon.com 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Amazon.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

JUST EAT TAKEAWAY

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 AnalytischDenker 17 mei 2019 09:04

  Ik vind het een logische investering voor Amazon. Hiermee kunnen zij hun servicepakket in de toekomst verder verbreden. Ze combineren nu ook al online streaming abonnementen (vgl met Netflix) met gratis webwinkelbestellingen abonnementen.

  De realiteit is echter wel dat:

  • Deliveroo zelf blijkbaar onvoldoende cash genereert om verder te groeien en daarom geld moest ophalen. Dit is wel het beeld van deze sector, cash verslindende bedrijven zonder winst
  • Deliveroo niet beursgenoteerd is. Wij weten dus niets over de waardering die op deze deal is geplakt.
  • Wij dus ook niet weten hoe een beurskoers gereageerd zou hebben toen het nieuws naar buiten kwam dat Deliveroo weer financiering nodig had
  • ook Deliveroo zwaar verlieslatend is (zie link)

  Ik ben echter bang dat beleggers vandaag wederom hun oogkleppen opzetten en op het aandeel Takeaway duiken naar aanleiding van dit nieuws. Want een beurswaarde van € 5 miljard (fully diluted) voor een verliesgevend bedrijf is echt te weinig.

  news.sky.com/story/losses-widen-at-de...

4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare