Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lager resultaat voor VolkerWessels

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 07:45 | Views: 3.057

VolkerWessels 13:07

15,85 -0,37 (-2,28%)

AMERSFOORT (AFN) - VolkerWessels heeft zijn bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal flink zien dalen ten opzichte van een jaar eerder. De omzet van het bouwbedrijf nam wel iets toe, zo bleek uit een handelsbericht van de onderneming.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) daalde in de eerste drie maanden van dit jaar met 5 miljoen euro tot 8 miljoen euro. De omzet steeg van iets minder dan 1,2 miljard euro tot iets boven de 1,2 miljard euro. Het orderboek bleef goed gevuld met opdrachten ter waarde van 8,5 miljard euro.

VolkerWessels verkocht ruim de helft minder huizen in het eerste kwartaal. Dat er slechts 389 werden verkocht kwam onder meer door vertragingen in bouwprojecten. Een ander lastig project blijft de nieuwe zeesluis bij IJmuiden, aldus het bedrijf. Die opdracht zorgde al voor een miljoenenstrop bij de bouwonderneming.

Voor de rest van het jaar verwacht VolkerWessels groei, met name in kleine en middelgrote infrastructuur projecten. Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn de vooruitzichten goed, ondanks de brexit. Verder denkt VolkerWessels dat de overname van Joulz Energy Solutions het bedrijf een betere positie geeft voor nieuwe klussen als gevolg van de Nederlandse energietransitie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
VolkerWessels 75% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

VolkerWessels

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
[NL]HardcoreHolland
0
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links