Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verzekeraar NN snijdt nog dieper in kosten

Gepubliceerd op 17 mei 2018 07:38 | Views: 2.364 | Onderwerpen: verzekeringen

NN Group 17:35

32,47 +0,33 (+1,03%)

DEN HAAG (AFN) - NN Group snijdt nog dieper in de kosten. Het bedrijf wil tegen 2020 circa 400 miljoen euro hebben bespaard ten opzichte van ijkpunt 2016. Dat is 50 miljoen euro meer dan de verzekeraar eerder had aangekondigd, zo bleek donderdag uit een tussentijds handelsbericht.

Minstens de helft van de besparingen moet eind dit jaar zijn gerealiseerd. In het eerste kwartaal van 2018 werd door NN 42 miljoen euro zuiniger gewerkt. Daarmee komt de totale besparing tot nu toe op 175 miljoen euro. NN kondigde eerder al aan dat het afdelingen bij elkaar onder gaat brengen en kantoren gaat sluiten. Ook zijn er besparingsvoordelen uit de overname van Delta Lloyd. Ontslagen worden niet uitgesloten.

Topman Lard Friese ging in een toelichting desgevraagd niet in op aantallen. ,,Op het moment dat we daar meer over weten, zullen eerst de mensen en afdelingen die het aangaan dat horen", zo zei hij. De besparingen bevatten volgens hem ,,meer componenten'', waaronder verdere digitalisering.

Levensverzekeringen

De integratie van Delta Lloyd ligt volgens Friese goed op schema. Eind dit jaar moet de rebranding zijn afgerond. De juridische fusie van de bankactiviteiten, vermogensbeheerders en de divisies voor levensverzekeringen in België zijn voltooid.

NN zag het operationele resultaat in de eerste drie maanden van het jaar flink lager uitvallen, vooral als gevolg van de impact van de stormschade in januari van 89 miljoen euro. De operationele winst daalde van 406 miljoen euro vorig jaar naar 313 miljoen nu. De nettowinst viel ruim 8 procent lager uit op 399 miljoen euro.

De kapitaalbuffer van de verzekeraar, berekend volgens de Europese norm (Solvency II), kwam uit op 213 procent. Dat betekende een stijging met 14 procentpunt ten opzichte van een kwartaal eerder, maar minder dan de 238 procent na het eerste kwartaal van 2017.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NN Group 86% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

verzekeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NN Group

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Geschorst en weet niet waarom 17 mei 2018 21:02
    Kan gemakkelijk door dubbele functies van de samenvoeging met Delta Lloyd.
    Delta Lloyd heeft voor de grootste toename van de winst van NN gezorgd. De werknemers en aandeelhouders zijn kind van de rekening geworden en de aandeelhouders van NN zijn de lachende derde geworden.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare