Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fibonacci wint weer rechtszaak van Binck

AMSTERDAM (AFN) - Beleggersclub Fibonacci heeft ook zijn derde rechtszaak gewonnen van onlinebroker BinckBank. Daarmee ligt de weg volgens Fibonacci vrij om een schadevergoeding te claimen van 5 tot 10 miljoen euro.

In april vorig jaar werd bekend dat Fibonacci Binck had gedagvaard voor een bodemprocedure. Binck werd in november 2015 al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan Fibonacci. Volgens twee eerdere vonnissen liquideerde Binck begin 2015 onterecht de gehele portefeuille van Fibonacci. Binck vond dat de club zijn leden misleidde met te positieve verwachtingen, maar de rechter stelde Fibonacci in het gelijk.

De beleggersvereniging wilde in de bodemprocedure niet alleen de directe schade van circa 5,5 miljoen euro op de bank verhalen, maar ook de schade die is ontstaan doordat de portefeuille, die vrijwel uitsluitend uit langlopende posities bestond, zich na liquidatie niet verder heeft kunnen ontwikkelen.\

Schadestaatprocedure

Er kan in beroep worden gegaan tegen deze uitspraak. Binck bestudeert het vonnis en beraadt zich op vervolgstappen. Binck gaf aan dat het beleid is om geen commentaar te geven op eventuele voorzieningen bij lopende zaken. De broker heeft al wel een vergoeding moeten betalen van circa 250.000 euro die was vastgesteld in een eerder kort geding.

Er wordt nu een zogenoemde schadestaatprocedure opgestart om de werkelijke schade vast te stellen. Een woordvoerder van Binck liet weten dat geen sprake is van schade voor Fibonacci en dat juist verdere verliezen zijn voorkomen door de interventie van de onlinebroker.

Binck stelt dat Fibonacci er aan voorbijgaat dat de optieportefeuille een aanzienlijke negatieve waarde had. Tegenover de genoemde bedragen stonden namelijk verplichtingen die buiten beschouwing worden gelaten door de beleggersclub.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 mei 2017 15:39
    Binck en Alex (Alex is een onderdeel van Binck) zijn de laatste tijd wel heel vaak negatief in het nieuws. Opvalend is ook dat ze steeds volhouden niets misdaan te hebben en steeds opnieuw worden ze in het ongelijk gesteld. Ook ik zelf heb hele slechte ervaringen met de betrouwbaarheid van zowel Alex als Binck. Absoluut een broker om ver vandaan te blijven.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links