Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Randstad helpt AEX weer boven de 500 punten

Gepubliceerd op 17 april 2020 17:48 | Views: 4.756 | Onderwerpen: detachering

Aegon 10:42

2,80 +0,09 (+3,17%)

AEX 10:58

574,75 +6,12 (+1,08%)

RANDSTAD NV 10:42

40,86 +0,25 (+0,62%)

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is vrijdag weer boven de 500-puntengrens gesloten. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor uitzender Randstad. Ook elders in Europa gingen graadmeters vooruit. Berichten over een mogelijke behandeling van de ziekte veroorzaakt door het nieuwe coronavirus en de plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om de grootste economie ter wereld geleidelijk te heropenen werden goed ontvangen. Daartegenover stonden wel forse krimpcijfers van de Chinese economie.

De AEX-index sloot uiteindelijk met een winst 2 procent op 505,82 punten. De MidKap steeg 3,3 procent tot 681,19 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 3,4 procent bij.

Randstad was met een plus van 10,6 procent veruit de sterkste stijger in de AEX. Het uitzendconcern profiteerde van de berichten over versoepeling van de coronamaatregelen in verschillende landen. Ook branchegenoten als het Zwitserse Adecco (plus 10,3 procent) en het Britse Hays (plus 6,3 procent) stonden bij de winnaars in respectievelijk Zürich en Londen.

Galapagos

Verder stond biotechnologiebedrijf Galapagos (plus 2,7 procent) in de schijnwerpers in de AEX. De medische website STAT News meldde dat het geneesmiddel Remdesivir hoopvolle resultaten laat zien in de behandeling van coronapatiënten in een klinisch onderzoek van de Universiteit van Chicago. Remdesivir is ontwikkeld door Galapagos-partner Gilead Sciences als behandeling voor ebola. Eind april maakt Gilead de eerste resultaten bekend.

Telecomconcern KPN, dat ex dividend noteerde, sloot de rij in de AEX. Het aandeel verloor 4,4 procent.

Fugro

In de MidKap stond bodemonderzoeker Fugro onderaan met een verlies van 3,4 procent. Dochterbedrijf Seabed Geosolutions heeft door de coronacrisis last van uitgestelde en geannuleerde projecten. Fugro neemt daarom een eenmalige last van 20 miljoen tot 30 miljoen euro. Telecom- en kabelbedrijf Altice Europe (plus 12,3 procent) ging aan kop.

Op de lokale markt won Beter Bed ruim 23 procent. De beddenverkoper behaalde in het eerste kwartaal meer omzet. Topman John Kruijssen denkt dat Beter Bed na de reorganisatie van vorig jaar er sterk voor staat en de coronacrisis zal overleven.

De euro was 1,0879 dollar waard, tegen 1,0842 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 8,4 procent goedkoper op 18,24 dollar. Brentolie werd juist 2,2 procent meer waard op 28,44 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 89% zegt kopen 9 stemmen
RANDSTAD NV 50% zegt kopen 10 stemmen
AEX 55% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

RANDSTAD NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare