Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

NIBC gaat doelstelling voor middellange termijn niet halen

Gepubliceerd op 17 april 2020 07:21 | Views: 2.997 | Onderwerpen: NIBC

NIBC Holding N.V. 03 jul

7,04 +0,04 (+0,57%)

DEN HAAG (AFN) - NIBC verwacht dit jaar vanwege de coronacrisis zijn middellangetermijndoelstelling voor rendement op eigen vermogen niet te gaan halen. De Haagse zakenbank houdt wel vast aan zijn eerder gestelde ambities. Die gelden dan ook weer zodra de marktomstandigheden normaliseren.

NIBC had eerder geen specifieke prognose voor 2020 gegeven. Wel volgde uit de doelstellingen voor de middellange termijn dat de bank voor dit jaar mikte op een rendement op eigen vermogen van 10 tot 12 procent. Hoewel er nog geen concrete inschatting van de impact van de virusuitbraak gegeven kan worden, is al wel duidelijk dat die doelstelling voor dit jaar onhaalbaar is.

Het bedrijf stelde eerder al de uitbetaling van het dividend over 2019 uit tot later dit jaar. NIBC deed dat naar aanleiding van de oproep van de Europese Centrale Bank (ECB) om onder de huidige, onzekere omstandigheden af te zien van winstuitkeringen. De bank benadrukte niettemin een sterke buffer te hebben en dus in staat te zijn om de coronacrisis te doorstaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NIBC Holding N.V. 75% zegt verkopen 4 stemmen

Gerelateerd

NIBC

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

NIBC Holding N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare