Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Heineken-onderdeel koopt Ranja en Limeau

Gepubliceerd op 17 apr 2019 om 15:48 | Views: 1.603 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 24 mei

97,82 +1,20 (+1,24%)

BUNNIK (AFN) - Frisdrankmaker Vrumona, een onderdeel van Heineken, neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in de siroopmerken Ranja en Limeau. Volgens de Nederlandse producent van bijvoorbeeld Pepsi, Royal Club, Sourcy, Sisi en Rivella gaat het om een belangrijke aanvulling op het assortiment.

,,Ranja is een van de bekendste en meest iconische limonademerken van Nederland. Het staat voor veel Nederlanders zelfs synoniem voor ‘aanmaak’-vruchtenlimonade'', zegt Vrumona-directeur Murk Spits. Er is geen overnamebedrag naar buiten gebracht.

Ranja dateert van 1921 en is daarmee een van de oudste limonademerken van het land. Sinds 2016 is het merk eigendom van investeerder Nederlands MerkGoed en siropenproducent Burg Groep. Zij pasten onder meer de receptuur aan, waarna het merk flink groeide en inmiddels met meerdere smaken in meer dan 2000 winkels in Nederland verkrijgbaar is.

De twee hebben met Limeau nog een tweede siroopmerk op de markt gebracht. Dit is een biologische siroop met wat complexere smaken, zoals Limeau Ginger Ale en Limeau 4 Fruits.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heineken 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links