Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Significante tik op orderboek BAM'

Gepubliceerd op 17 apr 2019 om 09:37 | Views: 6.814

BAM 24 mei

3,63 +0,06 (+1,68%)

AMSTERDAM (AFN) - Het kwijtraken van de opdracht voor de aanpak van het snelwegknooppunt Hoevelaken is een significante tik voor het orderboek van bouwbedrijf BAM, van enkele honderden miljoenen. Dat constateert KBC Securities. Wel merken ze op dat de impact op de omzet relatief beperkt is, aangezien de order over meerdere jaren was uitgesmeerd.

Het contract voor een consortium rond BAM werd ontbonden omdat Rijkswaterstaat en het consortium, waar ook branchegenoot Van Oord en ingenieurs- en adviesbureau Arcadis deel van uitmaakten, het niet eens konden worden over de financiële risico's. Volgens de kenners van KBC heeft het cancelen van een deal die een groot financieel risico kunnen worden, absoluut de voorkeur. Ze zijn dan ook 'neutraal' over het nieuws.

KBC hanteert een buy-advies op BAM, met een koersdoel van 4,50 euro. Het aandeel stond woensdag omstreeks 09.25 uur 0,1 procent lager op 4,32 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
BAM 90% zegt kopen 31 stemmen

Gerelateerd

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Karel28
1
Goed gedaan BAM. Houden zo die koers.. Het (financiële) risico is voor de opdrachtgever bij zulke grote contracten die niet voorspelbaar zijn...
Tartessos
1
Oud nieuws van KBC.
Verkeerde interpretatie van KBC .

Beter geen opdracht dan een opdracht met grote financiële risico’s.
Los daarvan, andere bouwers zitten met een dergelijk dilemma dus de overheid zal zich nu terugtrekken en een aangepast plan voor aanbesteding (hogere prijs) bedenken.

Iedere opdrachtgever wil zoveel mogelijk ‘waar’ voor zijn geld en zo min mogelijk risico’s . De tijd is echter voorbij. Overheid weet dat. Overheid is daarom verwijtbaar. Alleen de aanbesteding loopt al jaren en kon men niet meer terugdraaien. Vandaar.

Koersdoel 4,50 euro absurd. Gaat 9 mei echt over de 5 euro heen.
havik of duif
1
Er is geen bedrijf die een project van de overheid over meerdere jaren goed kan berekenen en als dan de overheid ook niet het risico wil dragen dan doe je er zeer verstandig aan om deze opdracht terug te geven. Voor Bam is dit de enige juiste keuze.
strtbn
1
Bam vindt het prima dat een risicovol project is afgeblazen. Ze zwemmen in de opdrachten met minder risico en meer profit. Niet raar dus dat de koers stand houdt....
Kluse
1
Die dombo's ( KBC ) willen zeker hun short posities terug brengen..... Hoop dat er niet veel gaan verkopen omdat ze onzin roepen!!!
Doser
1
Zo iets als IJmuiden wil geen enkel bouwbedrijf. Ook toekomstige bouwbedrijven niet. Dus de overheid moet toch iets in de toekomst. Misschien een Chinees bedrijf.
Hilkenbrook13
1
Juist bijkopen omdat een risicovolle job niet door gaat, kunnen betere voor aangenomen worden, dus meer winst. Bij KBC zijn ze niet goed bij hun hoofd.
erjee-ff
0
Ik snap de reactie van KBC ook niet helemaal. Dat er een contract ontbonden wordt omdat de partijen er niet uit komen betekent hoogstens dat, in dit specifieke geval, BAM al revenue geprojecteerd had die uit de uitvoering van dit project zou komen en daarmee nu een revenue shortfall heeft ten opzichte van eerder uitgesproken forward outlooks, maar dat weet ik niet zeker.

De partij met het echte probleem is de overheid, men zal toch weer terug moeten naar de tekentafel en goed na moeten denken over het managen van risico.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links