Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Huurinkomsten vastgoedfonds NSI omlaag

Gepubliceerd op 17 april 2019 07:41 | Views: 3.035

NSI 13:30

50,90 -0,70 (-1,36%)

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft in het afgelopen kwartaal minder huurinkomsten behaald dan een jaar eerder. Die daling is het gevolg van het afstoten van bepaalde panden, om de opbrengsten vervolgens in nieuw vastgoed te investeren.

De bruto huurinkomsten bedroegen in de eerste drie maanden van het jaar 20,9 miljoen euro, een daling van 1,3 procent. Op een vergelijkbare basis was sprake van 2,5 procent groei van de huurinkomsten. De netto huurinkomsten bedroegen 14,7 miljoen euro, 2,3 procent minder dan vorig jaar.

Mede als gevolg van de verkoop van bezittingen daalde ook de leegstand bij NSI. NSI verkocht in het voorbije kwartaal zes panden en kocht er twee. De totale inkomsten uit investeringen vielen 16,1 procent lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. De zogeheten EPRA-winst per aandeel daalde 3,1 procent tot 0,56 euro. NSI gaf geen concrete prognose voor heel het jaar. Wel zei de onderneming dat langzaam een bezettingsgraad wordt bereikt die past bij de portefeuille van de onderneming. Verder is het nieuwe jaar ,,positief'' begonnen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NSI 100% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

NSI

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord