Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kiadis neemt Amerikaans CytoSen over

Gepubliceerd op 17 apr 2019 om 07:31 | Views: 3.846

Kiadis Pharma 17:35

5,15 -0,03 (-0,48%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Kiadis Pharma neemt het Amerikaanse CytoSen Therapeutics over. De deal wordt voldaan in aandelen, zo bleek woensdag.

CytoSen-aandeelhouders ontvangen 1,94 miljoen aandelen Kiadis, als vooruitbetaling. Zij komen daarnaast in aanmerking voor een mogelijke extra uitkering in aandelen Kiadis, na het behalen van mijlpalen. Daarbij gaat het om 5,82 miljoen stukken. De meerderheid van de aandelen mag voor een periode van twee jaar na afronding van de deal niet worden verkocht.

CytoSen, een privaat bedrijf, ontwikkelde een eigen zogeheten natural killer (NK) cel-platform. Zijn NK-celtherapie-kandidaat, CSDT002-NK, gaat naar verwachting in 2020 de klinische ontwikkeling in. De onderneming heeft momenteel circa 6 miljoen dollar in contanten in kas.

Aandeelhouders moeten de deal overigens nog goedkeuren. Daarvoor is een buitengewone vergadering uitgeschreven op woensdag 29 mei. Twee grootaandeelhouders van Kiadis, Life Sciences Partners en Draper Espri, steunen de transactie. Als er onverhoopt toch geen deal komt, ontvangt CytoSen 1 miljoen dollar in contanten of aandelen van Kiadis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Kiadis Pharma 94% zegt kopen 17 stemmen

Gerelateerd

Kiadis Pharma

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links