Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese economie profiteert van stimuli

Chinese economie profiteert van stimuli

PEKING (AFN/RTR) - De groei van de Chinese economie is in de eerste drie maanden van het jaar onverwacht gestabiliseerd. Dat kwam onder meer door de impact van economische steunmaatregelen, die hun weg vonden. De negatieve effecten van de handelsspanningen met de Verenigde Staten werden daardoor enigszins gecompenseerd.

Het Chinese bruto binnenlands product dikte met 6,4 procent aan in de eerste verslagperiode van het jaar. Dat was gelijk aan een kwartaal eerder. Economen rekenden in doorsnee op een groei van 6,3 procent.

In maart bleek de fabrieksproductie met 8,5 procent te zijn toegenomen, waar kenners rekenden op een stijging van 5,9 procent. De detailhandelsverkopen stegen ook sterker dan voorzien, met 8,7 procent en de investeringen dikten met 6,3 procent aan.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 april 2019 07:51

    En zo lezen wij hoe OESO ook de markt probeerd verder te manipuleren en de Chinezen onderuit te halen. Benieuwd wat ze straks over Amerika gaan schrijven, over biljoenen schuld, op de pof leven... (denk dat ze dat niet schrijven over Armaggadon in Amerika)

    China 6,4 !!!!! Welke natie kan dit. NL ?, Amerika ?... Zelfs ondanks handelsoorlog. Chinezen blijven produceren. Geen gemaar, gewoon doorwerken. Niet klagen, maar werken voor welvaart en toekomst.

    NL moet intensiever met China samenwerken en niet denken dat ze het land willen koloniseren, met het petje op van VOC.

    AFN

    De groei van de Chinese economie zwakt sneller af dan verwacht. Dat concludeert de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een tweejaarlijks rapport over het land.

    Volgens de organisatie liggen er een hoop neerwaartse risico's voor China op de loer zoals een golf van faillissementen. Ook kunnen de huizenprijzen ineenstorten. Daarnaast lopen de geopolitieke spanningen alsmaar op, wat de uitvoer van goederen uit China vertraagt en een rem zet op groei. Bovendien is een waardevermindering van de Chinese yuan waarschijnlijk als de handelsoorlog verder escaleert, waarschuwen OESO-economen.

    De OESO verwacht dat de Chinese economie dit jaar met 6,2 procent groeit, in plaats van de eerder geraamde 6,3 procent. Volgend jaar zwakt de groei nog een fractie af naar 6 procent, concludeert de in Parijs gevestigde instelling.

    De organisatie zegt verder dat China er verstandig aan doet om zich te weerhouden van stimuleringsmaatregelen op de korte termijn, zoals hogere kredietverlening aan staatsbedrijven. Dit zou op de lange termijn tot onevenwichtigheden kunnen leiden.



2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links