Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TomTom uitblinker op positief Damrak

TomTom uitblinker op positief Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa zijn dinsdag met aardige koerswinsten gesloten. In Amsterdam werden de kwartaalresultaten van TomTom positief onthaald door beleggers.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,9 procent in de plus op 551,32 punten. De MidKap klom 0,8 procent tot 801,68 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen 0,8 en 1,6 procent, Londen steeg 0,4 procent.

TomTom was met een plus van bijna 4 procent koploper in de MidKap. De navigatiedienstverlener zag de kwartaalomzet zoals verwacht verder dalen, onder druk van de afzwakkende verkoop bij zijn consumententak. De opbrengsten van dienstverlening aan de auto-industrie zaten duidelijk in de lift en dat viel goed op de markt.

Unibail-Rodamco

De AEX werd aangevoerd door vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco met een winst van 3 procent. Kabel- en telecomconcern Altice ging 2,3 procent vooruit. Het aandeel sprong een dag eerder al ruim 5 procent omhoog na berichten dat het Franse telecombedrijf Bouygues samen met andere investeerders een bod op Altice France overweegt.

Verzekeraar ASR verloor 2,4 procent en was daarmee de sterkste daler bij de hoofdfondsen op Beursplein 5. Het bedrijf kreeg een adviesverlaging door Kepler Cheuvreux. De kenners brachten ASR in verband met een overname van branchegenoot Vivat.

JD Sports won ruim 5 procent in Londen. Het Britse moederbedrijf van onder meer Perry en Aktiesport heeft de winst in het afgelopen gebroken boekjaar flink opgevoerd. AB Foods, het moederbedrijf van kledingketen Primark, klom meer dan 4 procent na goed ontvangen halfjaarresultaten.

Euro

In Parijs steeg het Franse supermarktconcern Casino 1,3 procent dankzij meevallende omzetcijfers. Sanofi pluste 0,6 procent na bevestiging dat Advent International een onderdeel overneemt van de Franse farmaceut. Verder stonden Europese autobedrijven in de plus, nadat China aankondigde de regels voor buitenlandse partijen op de Chinese automarkt te zullen versoepelen.

De euro was 1,2345 dollar waard, tegen 1,2368 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,2 procent goedkoper op 66,10 dollar. Brentolie zakte 0,2 procent in prijs tot 71,30 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
TomTom

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    865,36
    +0,00% +0,01
  2. TomTom 17:35
    5,980
    -3,31% -0,205

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links