Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Opgewekte stemming bij beleggers Europa

Opgewekte stemming bij beleggers Europa

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in Europa lieten dinsdag koerswinsten optekenen. In Amsterdam werden de kwartaalresultaten van TomTom positief onthaald door beleggers. Een tegenvallend cijfer over het beleggersvertrouwen in Duitsland had weinig invloed op het sentiment.

De AEX-index in Amsterdam noteerde halverwege de middaghandel 0,7 procent in de plus op 550,30 punten. De MidKap klom 0,7 procent tot 800,91 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt wonnen tot 1,2 procent, Londen steeg 0,3 procent.

TomTom was met een plus van 3,5 procent koploper in de MidKap. De navigatiedienstverlener zag de kwartaalomzet zoals verwacht verder dalen, onder druk van de afzwakkende verkoop bij zijn consumententak. De opbrengsten van dienstverlening aan de auto-industrie zaten duidelijk in de lift en dat viel goed op de markt.

Altice

De AEX werd aangevoerd door kabel- en telecomconcern Altice dat 2,2 procent won. Het aandeel sprong een dag eerder al ruim 5 procent omhoog na berichten dat het Franse telecombedrijf Bouygues samen met andere investeerders een bod op Altice France overweegt.

Verzekeraar ASR verloor 2,5 procent en was daarmee de sterkste daler bij de hoofdfondsen op Beursplein 5. Het bedrijf kreeg een adviesverlaging door Kepler Cheuvreux. De kenners brachten ASR in verband met een overname van branchegenoot Vivat.

JD Sports won 4,7 procent in Londen. Het Britse moederbedrijf van onder meer Perry en Aktiesport heeft de winst in het afgelopen gebroken boekjaar flink opgevoerd. AB Foods, het moederbedrijf van kledingketen Primark, klom 3,8 procent na goed ontvangen halfjaarresultaten.

Euro

In Parijs steeg het Franse supermarktconcern Casino 1,4 procent dankzij meevallende omzetcijfers. Sanofi pluste 0,5 procent na bevestiging dat Advent International een onderdeel overneemt van de Franse farmaceut. Verder stonden Europese autobedrijven in de plus, nadat China aankondigde de regels voor buitenlandse partijen op de Chinese automarkt te zullen versoepelen.

De euro was 1,2356 dollar waard, tegen 1,2368 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 65,96 dollar. Brentolie zakte 0,1 procent in prijs tot 71,37 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 17 april 2018 17:28
    Ja ik zie het niet zo negatief .
    De rente durven ze niet teveel laten stijgen .
    Er zijn natuurlijk onzekerheden ,maar de winsten van de bedrijven zijn heel goed en men moet een echte zekerheid hebben dat de toekomst van de economie een goede basis heeft .
    Verwacht meer een zijwaartse beweging ?
    En China en vooral Rusland zal zich moeten plooien
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links