Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Ook FedEx waagt zich niet aan voorspellingen om corona

Gepubliceerd op 17 maart 2020 21:30 | Views: 2.145

PostNL 09:55

1,48 +0,09 (+6,35%)

MEMPHIS (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse koeriersbedrijf FedEx waagt zich vanwege de coronacrisis niet aan voorspellingen als het gaat om de financiële resultaten in het lopende boekjaar. De onderneming zette over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar beter dan verwachte resultaten in de boeken. Daarbij leeft bij FedEx het besef dat de situatie nu wezenlijk anders is dan de voorbije maanden.

In de drie maanden tot en met februari zette FedEx een omzet van 17,5 miljard dollar in de boeken tegen 17 miljard dollar een jaar eerder. De operationele winst zakte naar 411 miljoen dollar tegen 483 miljoen dollar in 2019. Het bedrijf kampte met de aanhoudende vertraging van de wereldeconomie en lagere marges. Ook de eerdere beslissing van webwinkelreus Amazon om minder diensten van derden af te nemen, werd door FedEx gevoeld.

FedEx zegt de komende tijd in de kosten te snijden, omdat zijn dienstverlening door het coronavirus stevig in de war wordt geschopt. Zo wordt onder meer gekeken of het bedrijf vervroegd afscheid kan nemen van zijn oudste vliegtuigen en of het bezorgkosten kan verlagen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PostNL 58% zegt verkopen 12 stemmen

Gerelateerd

PostNL Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare