Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Chinese economie in tweede kwartaal weer normaal'

'Chinese economie in tweede kwartaal weer normaal'

PEKING (AFN/RTR) - De Chinese economie zal in het tweede kwartaal van dit jaar weer normaal worden, na de grote economische ontwrichting door het nieuwe coronavirus. Dat voorzien staatsplanners van de Chinese overheid. Volgens hen zal de economische activiteit in China komende tijd weer voorzichtig aantrekken door de maatregelen van Peking om het virus in te dammen en de economie te stimuleren.

De ambtenaren van de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming (NDRC) spraken dinsdag met journalisten op een persconferentie. Daar stelden ze ook dat de Chinese overheid naar hun mening over voldoende beleidsinstrumenten beschikt om het land er weer bovenop te krijgen.

De Chinese industrie en detailhandel zijn in de eerste twee maanden van dit jaar keihard geraakt door de uitbraak van het nieuwe coronavirus en de verstoring van het openbare leven in het land, zo bleek maandag nog uit nieuwe cijfers. Bij de industriële productie was zelfs sprake van de grootste krimp in bijna dertig jaar.

Door het virus kwamen veel fabrieken in China stil te liggen omdat personeel thuis moest blijven. Om de uitbraak van het virus tegen te gaan werden winkelcentra en horeca gesloten, net als uitgaansgelegenheden. Ook bleven veel Chinezen thuis uit angst voor de besmettelijke ziekte.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 17 maart 2020 08:53
    uitgestelde orders komen binnen en productie wordt voor een klein deel ingehaald. Chinese Consumenten doen in Q2 uitgestelde consumentenuitgaven. April zal nog minder zijn dan gebruikelijk, maar in het tweede deel van Q2 zal worden geplust ten opzichte van vorig jaar, mede (met productie) anticiperend op de inhaalslag in consumentenuitgaven van Europa en VS vanaf circa juni/juli. Daarmee zal Q2 vrij normaal uitkomen. Q3 en Q4 echter ook vrij gewoon normaal, dus geen hosanna dan ineens lijkt mij.

    Denk dat het bericht daarmee wel vrij correct is.
  2. Stock-King24 17 maart 2020 09:05
    China geeft ook aan dat ze bijna geen nieuwe besmettingen meer erbij krijgen, zijn er rond de 80.000 tot nu toe. En in Europa zeggen we dat veel mensen het krijgen (60-70%). Lekker geloofwaardig.
    Waar ik benieuwd naar ben is hoe niet Westerse landen omgaan met Carona, als het in EU/NL de zorg al vastloopt bij een piek (beademingapp) hoe gaan derde wereldlanden zoals Congo, Sudan, Angola dit doen?? Hoor ik verdacht weinig over, alleen maar NL nieuws. We moesten toch om elkaar denken? Of alleen in NL?
  3. forum rang 6 suskewiet 17 maart 2020 09:09
    [quote alias=the observer id=12223726 date=202003170847]
    Wie gelooft er nog in sprookjes?
    [/quote
    We moeten beelden krijgen van de fabrieken die terug in werking zijn .
    Ik hoop dat er een beetje waarheid inzit en dat bewijst dan dat het virus na een 4 tal maanden zijn uitwerking gehad heeft .
    Afwachten
  4. Sukh Baatar 17 maart 2020 09:15
    hbr.org/2020/03/how-chinese-companies...

    Wat ik bij mijn werkgever kan zien is hetzelfde. Produktie is weer op 95% van waar het was voor de crisis.

    Chinese overheid begint ook forse incentives te geven. Ze zijn zeer serieus bezig met de economie weer een boost te geven.

    Daarbij, enorme discipline in China wat betreft temperatuur opnemen bij elke fabriek, kantoor, etc.. Geen gelul daar over "privacy".
  5. wt69 17 maart 2020 11:56
    quote:

    2020 megacrash op huizenmarkt? schreef op 17 maart 2020 09:24:

    Verwacht dat dat huizencrash van 2020 nog veel erger wordt dan die van 2008.
    Huisprijzen zullen enigszins zakken, wat goed is voor de huiszoekenden. Maar een megacrash geloof ik zelf niet in. Lage rente en nog veel mensen opzoek naar een huis.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links