Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beurzen krabbelen op na zware verliezen'

'Beurzen krabbelen op na zware verliezen'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag hoger te openen na de zware verliezen een dag eerder. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting in het groen beginnen. De stemming op de wereldwijde beurzen blijft zeer onrustig door de snelle verspreiding van het nieuwe coronavirus en de steeds verregaande maatregelen van landen om de uitbraak in te dammen. Op Wall Street leed de brede S&P 500-index maandag het grootste dagverlies ooit.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten aangescherpt. Hij zei dat Amerikanen groepen van meer dan tien mensen moeten vermijden en moeten stoppen met het bezoeken van restaurants en bars. Frankrijk perkt de bewegingsvrijheid van zijn burgers nog sterker in. De Fransen mogen vanaf dinsdag hun huis alleen nog verlaten om te winkelen, naar de dokter te gaan of te werken.

De Canadese premier Justin Trudeau verklaarde dat de grenzen voor buitenlanders, behalve Amerikanen, dichtgaan voor de bestrijding van het coronavirus. Rusland sluit zijn grenzen voor buitenlanders van 18 maart tot 1 mei. Ook in Latijns-Amerikaanse landen worden steeds meer maatregelen genomen nu het virus om zich heen grijpt. Chili, Peru, Venezuela en Columbia hebben hun grenzen gesloten. Ook in Brazilië, Argentinië, Uruguay en Paraguay zijn grenzen gedeeltelijk op slot.

Maatregelen

De ministers van Financiën van de eurozone zijn maatregelen overeengekomen waarmee de economie dit jaar ter waarde van 1 procent van het gezamenlijk inkomen wordt gestimuleerd. Dat staat gelijk aan circa 180 miljard euro. De Europese Investeringsbank (EIB) gaat snel 40 miljard euro vrijmaken om de coronacrisis het hoofd te bieden. De leiders van de zeven invloedrijkste westerse economieën, de G7, hebben met elkaar afgesproken gezamenlijk de gezondheidsproblemen en economische problemen aan te pakken die het coronavirus veroorzaakt.

Op het Damrak kwam Beter Bed nog met jaarcijfers. De beddenverkoper leed afgelopen jaar verlies en verwacht dat klanten dit jaar terughoudender kunnen worden vanwege de virusuitbraak. Oliedienstverlener Core Laboratories (Core Labs) trok zijn eerdere verwachtingen voor het eerste kwartaal in en verlaagde het dividend vanwege de volatiele marktomstandigheden.

Verliezen

De Europese beurzen leden maandag flinke verliezen. De AEX-index eindigde 3,7 procent in het rood op 416,77 punten en de MidKap zakte 6 procent tot 602,89 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs, Londen en Milaan leverden tot 6,1 procent in. Wall Street ging hard onderuit. De Dow-Jonesindex verloor 12,9 procent tot 20.188,52 punten. De brede S&P 500 kelderde 12 procent en techbeurs Nasdaq raakte 12,3 procent kwijt.

De euro was 1,1162 dollar, tegen 1,1152 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 3,9 procent in prijs tot 29,81 dollar. Brentolie werd 2 procent duurder op 30,64 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street
  2. 19 apr Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sun666 17 maart 2020 08:48
    Stijging? Las net op bloomberg zonder de e er geen p berekend kan worden. Dus de pe is onbekend en daardoor weet niemand waar de bodem ligt. Als het genoeg gedaald was kon je nog zeggen dat de markt od bepaalde aandelen een pe van 10 heeft maar dat is nu heel moeilijk in te schatten. We weten niet hoe lang dit gaat duren en wat de bedrijfswinsten voor dit jaar zullen zijn. Dus het is gokken. Ik heb al flink gekocht en elke keer ging het lager helaas. Zelfs gisteren 3 nieuwe posities gestart. Nu even wachten tot lagere niveaus.
  2. forum rang 7 leek2018 17 maart 2020 08:50
    quote:

    W. Buffetkast schreef op 17 maart 2020 08:47:

    Zolang er geo politieke verschillen zijn mbt lockdown danwel uitzieken zal Europa en VS het probleem in stand houden en de economie in depressie geraken. AEX naar 300-350 met volatiele ups en downs is mijn huidige scenario.
    Ik hou het op rond 280.De bodem van de internetbubbel
  3. forum rang 4 s.lin 17 maart 2020 09:18
    16 mrt slot: Dagverlies AEX werd flink gereduceerd

    Een daling van 10% werd vandaag teruggebracht naar een verlies van 3,7%, wat getuigt van een zekere overtuiging dat de bodem is bereikt. De candle van deze dag is bovendien een hammer en dus in potentie een bodem. Volgt morgen een hoger slot dan is dat de bevestiging die de hammer behoeft. Het hoogste punt van de dag lag rond 421,4. Wordt dat uitgenomen dan wordt het gap van vandaag gesloten, de AEX gaat dan naar ik aanneem naar de bovenkant ervan rond 425,2 of hoger. Andere mogelijke doelen zijn dan de Fibonacci niveaus 428,2 of 437,3 in de kwartiergrafiek. Het zijn grote stappen, maar dat is inherent aan de extreme beweeglijkheid van de laatste tijd. Daalt de aandelenmarktgraadmeter dan bekijk ik de ontwikkeling ten opzichte van het laagste punt 389,6 van deze maandag. Een blijvende daling onder dit punt zou een voortzetting naar 378,4 en eventueel 362 geven. -Ad Nooten-

    www.adnbeursanalyse.nl/Slotanalyses/d...
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links