Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Deutsche bevestigt gesprekken met Commerzbank

Gepubliceerd op 17 maart 2019 11:05 | Views: 5.691

COMMERZBANK AG 20 feb

6,74 +0,09 (+1,40%)

DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 20 feb

9,86 -0,02 (-0,16%)

FRANKFURT (ANP/DPA) - Deutsche Bank heeft bevestigd met Commerzbank in gesprek te zijn over een mogelijke fusie. De grootste bank van Duitsland zegt naar meerdere strategische opties te kijken en benadrukt dat er nog geen knopen zijn doorgehakt.

Een mogelijke fusie van de financiële instellingen zingt al maanden rond. De Duitse minister van Financiën Olaf Scholz (SPD) en zijn staatssecretaris Jörg Kukies zeiden al eerder dat Duitsland krachtige banken nodig heeft en dat de regering openstaat voor 'economisch zinvolle opties'. Het is een publiek geheim dat de Duitse overheid achter de schermen aanstuurt op een fusie.

Volgens Deutsche Bank wordt er gekeken naar meerdere opties om de groei en winstgevendheid aan te jagen. Over welke opties dat zijn doet het concern geen mededelingen.

Twijfel

Bij politici leeft de zorg dat Duitse banken tien jaar na de crisis nog steeds in de problemen zitten. Deutsche Bank, de grootste financiële instelling in Duitsland, schreef in 2018 voor het eerst weer groene cijfers - 341 miljoen euro winst - nadat de bank drie jaar achtereen verlies had geleden. De nationale bank is echter nog ver verwijderd van de miljardenwinsten die het voorheen maakte. De Commerzbank schreef vorig jaar met 865 miljoen euro twee keer zoveel winst in de boeken. Toch zagen beide banken hun beurswaarde dalen.

Financiële experts betwijfelen of een fusie de problemen bij beide banken wegnemen. Ook vragen zij zich af of het in moeilijkheden verkerende Deutsche Bank en Commerzbank, dat middenin een reorganisatie zit, samen wel sterk genoeg zijn om meer gewicht in de schaal te leggen om internationaal een grotere rol te spelen. Er zouden bij een daadwerkelijke fusie duizenden banen op het spel staan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
COMMERZBANK AG 60% zegt kopen 5 stemmen
DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 60% zegt kopen 5 stemmen

Gerelateerd

COMMERZBANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DEUTSCHE BANK AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
eldee99
0
Dit gaat echt niet om het feit of Deutsche en Commerz winst maken of niet. Er zal wel weer een en ander verpakt moeten gaan worden (vooral aan de kant van Deutsche) om de boel niet te laten exploderen. Na alle garantstellingen en opkoopprogrammas nog steeds op de rand van de afgrond staan.. Klinkt als een solide situatie.
Knight V
0

Wij kennen onze pappenheimers.

Net als AbnAmro en alle banken.

Overheid zal ze helpen. Deutsche bank is een systemic bank.

Koers van 7,80 is mooi voor op de plank.
Niet teveel nadenken en over 5 jaar is mooie aanvulling op je pensioen als ze weer de 30 euro aantikken.

Nu gaan wij dramatisch doen, effe doorzeiken, koers laten zakken en dan komen ze met een Marshall plan.

Als de Italianen en de Grieken het kunnen, dan ga je ons niet vertellen dat Deutsche Bank failliet word verklaard.

Komende maanden nog meer drama schrijven, is goed voor de keurs en hoppa 1 miljard erin pompen, samen met Commerzbank.

Citibank, BankAmerica zijn er bovenop gekomen door staats steun en Deutsche komt gewoon in het rijtje te staan.Aad ruts
0
Ik schreef al eerder de lammen en de blinden het zal wel goed komen naar veel leed plusminus 10,000 a 20000 mensen naar huis en de ceo gaat ook naar huis met een zak geld toppie
Dirk Teur
0
Deutsche Bank heeft een ontzettend grote value at risk. Dat maakt het eigenlijk too big too save. Dan gaan de Duitsers het niet alleen redden met Mercedesjes en BMW'S. Gelukkig zit de ECB dichtbij om ze te redden. Want dit is wachten op een Lehmannnetje.
Bowski
0
www.faz.net/aktuell/wirtschaft/offizi...

Möglich wäre auch eine Beibehaltung der Trennung und eine Spezialisierung der Institute: die Deutsche Bank auf große Kunden und das Kapitalmarktgeschäft, die Commerzbank auf die Privatkundschaft und den kleineren Mittelstand. Auf diese Weise entstünden zwei nationale Chamipons, die dann Teilbereiche an die jeweils andere Seite abgeben.

Ein solches Hin und Her würde viele Kunden verunsichern, wovon die Konkurrenz - Sparkassen und Genossenschaftsbanken, aber auch große Privatbanken wie die Münchener HVB oder die in Düsseldorf ansässige Deutschland-Tochter der britischen Großbank HSBC – profitieren könnte. ING-Deutschlandchef Nick Jue frohlockte schon: "Wenn das wirklich passiert, sind wir die zweitgrößte Bank in Deutschland. Normalerweise profitieren wir von Unruhe der Kunden."
italiantrader
0
Banken redden weet NL alles van natuurlijk, misschien moeten de Duitsers eens wat info inwinnen hier.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord