Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Weinig rek in koers BinckBank'

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van KBC Securities zien weinig ruimte voor een koersstijging bij BinckBank. De onlinebroker krijgt mogelijk te maken met een flink hogere belastingdruk, hogere kosten als gevolg van regelgeving en een verdere uitstroom bij vermogensbeheerder Alex. Reden voor het effectenhuis om het advies te verlagen van accumulate naar hold.

KBC wijst er wel op dat BinckBank een aanzienlijke kapitaalbuffer heeft. De mogelijkheden om die deels terug te geven aan de aandeelhouders zijn evenwel sterk afhankelijk van resultaatverbetering en van ontwikkelingen op het gebied van regelgeving. Omdat beide factoren erg onzeker zijn, houdt KBC daar voorlopig geen rekening mee. Het koersdoel voor BinckBank gaat omlaag van 6 euro naar 5,20 euro.

ING ging vrijdag specifiek in op de overname van Pritle door BinckBank. Positief, aldus de marktkenners. Zo krijgt de onlinebroker een start-upcultuur binnen, waarvan het concept en de technologie zijn bewezen. ING hanteert een hold-advies voor Binck.

Het aandeel zakte vrijdag in de vroege handel 2,4 procent tot 5,13 euro. Daarmee was het de sterkste daler in de index voor kleine fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links