Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Schiphol verwerkt nog steeds veel minder passagiers

Gepubliceerd op 17 februari 2021 11:46 | Views: 1.464 | Onderwerpen: luchtvaart

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol verwerkt door alle coronamaatregelen nog steeds veel minder passagiers. Vorige maand reisden er zo'n 870.000 mensen met het vliegtuig via Schiphol. Dat was een afname van 83 procent ten opzichte van de 5 miljoen reizigers van een jaar eerder, heeft de luchthaven bekendgemaakt. Naar alle continenten nam het passagiersvervoer sterk af, variërend van een afname met 70 procent naar Latijns-Amerika en bijna 90 procent naar Azië.

Het aantal vluchten lag in januari 61 procent lager en kwam uit op 14.666. Daarvan waren er 2232 vrachtvluchten, wat meer dan een verdubbeling is van het aantal uit januari 2020. Door die verdubbeling werd de afname van de beschikbare vrachtruimte aan boord van passagiersvluchten meer dan goedgemaakt. Met 133.000 ton aan vervoerde vracht zat Schiphol 18 procent boven de hoeveelheid die een jaar geleden werd verwerkt.

De luchtvaartsector is zwaar getroffen door het coronavirus. Daardoor zijn er onder meer reisbeperkingen opgelegd en is er ook veel minder animo om te vliegen. Sinds 23 januari heeft de Nederlandse overheid een verbod ingesteld op passagiersvluchten naar verschillende landen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Brazilië.

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare