Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beursbedrijf Deutsche Börse verhoogt winst en omzet

Gepubliceerd op 17 februari 2020 19:58 | Views: 1.143

DEUTSCHE BOERSE NA O.N. 31 mrt

124,20 -0,40 (-0,32%)

Euronext 13:22

66,55 -1,25 (-1,84%)

FRANKFURT (AFN) - Deutsche Börse heeft in 2019 zijn aangepaste nettowinst met 10 procent verhoogd tot 1,1 miljard euro. Daarmee voldeed de exploitant van de beurs in Frankfurt aan zijn eigen doelstellingen.

De omzet nam vorig jaar met 6 procent toe naar ruim 2,9 miljard euro. Deutsche Börse wil zijn dividend met 7 procent verhogen. Voor 2020 rekent de onderneming op verdere groei van de omzet, met een stijging van de aangepaste nettowinst tot circa 1,2 miljard euro.

Vrijdag werd nog bekend dat Deutsche Börse het contract van topman Theodor Weimer verlengt tot eind 2024. Weimer kwam ruim twee jaar geleden in dienst bij het Duitse beursbedrijf en zijn dienstverband zou eigenlijk dit jaar aflopen. De voortijdige contractverlenging is een teken van vertrouwen in Weimer, aldus het bedrijf.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DEUTSCHE BOERSE NA O.N. 50% zegt kopen 2 stemmen
Euronext 50% zegt kopen 2 stemmen

Gerelateerd

DEUTSCHE BOERSE AG

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euronext

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare